Ekonomija

Počinje rušenje diskoteka na budvanskom šetalištu

Ministarstvo održivog razvoja i turizma naložilo je Urbanističko građevinskoj inspekciji rušenje šest otvorenih diskoteka i 14 lokala brze hrane i trgovačkih objekata na dijelu šetališta ispod Pošte u Budvi.

Inspekcija je zakazala rušenje za danas u sjutra, čime je potvrđeno da Ministarstvo, nakon što opština Budva nije dala saglasnost, neće prihvatiti izmjene i dopune Plana privremenih objekata za zonu morskog dobra koje je sačinilo JP Morsko dobro, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Ovo ministarstvo je predložilo da se šest otvorenih diskoteka i nekoliko manjih objekata na donjem šetalištu, ispod Glavne pošte, zadrže do 1. oktobra.

Ovaj predlog je upućen opštini Budva na razmatranje, a saglasnost i pozitivno mišljenje o tome trebalo je da daju Uprava za zaštitu kulturnih dobara i Agencija za zaštitu životne.

Iz vladajuće koalicije u Budvi su ponovili da ta zona nije u nadležnosti opštine.

“Na sastanku vladajuće koalicije je zaključeno da odnos opštine ne može biti drugačiji u odnosu za zonu koja je u njenoj nadležnosti”, kazali su iz koalicije.

Iako su objekti u zoni kojom gazduje JP Morsko dobro, ministar turizma Pavle Radulović je kazao da ako izostanu pomenute saglasnosti, objekti će morati biti uklonjeni prije početka sezone.

“Neće biti selektivnog rušenja ili će se svi skloniti ili će svi ostati još ovu sezonu. Mi smo na kolegijumu zbog distorzija u mišljenju donijeli odluku da upišemo u svoj plan da te lokacije ostanu na svom mjestu uz određene uslove”, naglasio je Radulović.

Podsjećamo, opštinska odluka o uklanjanju privremenih objekata, koja je donešena prije par mjeseci je ispoštovana, pa je svaki privremeni objekat, koji nije planiran, uklonjen sa javne površine.

9

avatar
1000
9
0
0
 
9
Mrgudsamo jakoUDBAMilevaSrećko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mrgud
Gost
Mrgud

Ruši ruglo!!

samo jako
Gost
samo jako

ovako dok ne pocne sezona,pa onda zabrana gradjevinskih radova zbog sezone pa nastavite posle nove tamo da se dog oko rusenja…ne pisite vise o ovoj gluposti

UDBA
Gost
UDBA

Prema našim operativnim saznanjima to su legla trgovine drogom. Rade sat i po. Neka za to vrijeme im bude full kapacitet i neka svi popiju po 6 pića (nerealno). Za 50 dana ne mogu ni troškove izbiti, a kamoli platiti pjevače… Dakle, leglo trgovine drogom i pranja para!

Mileva
Gost
Mileva

Patriota, Ako je ovo ruglo od graďevina bilo imiđž Budve onda van ne treba nişta bolje. Razapnite šatore ispred Mogrena pa neka vam postanu imiđž.

Srećko
Gost
Srećko

Nema od toga ništa.Samo predstava za javnost.

Patriota
Gost
Patriota

Svakako da treba postovati procedure i zonu morskog dobra ali sa druge strane ovo je simbol Budve i znam mnoge iz komsijskih naroda koji dolaze u Budvu bas zbog ovih otvorenih sankova i klub imidza Budve

Milosh
Gost
Milosh

Znaci rusenje nije sigurno, iako naslov kaze da je rusenje danas?

Ups
Gost
Ups

Sad pocinje Budva planski da se razvija😂😂😂

Cedomir0
Gost
Cedomir0

Ovo “rušićemo”-“nećemo rušiti” je taktika za sluđivanje naroda do besvijesti, da bi nam na kraju postalo svejedno. A najbolji je primjer “principijelne” politike.

Send this to a friend