Ekonomija

Podgorički Vodovod otpisao dva miliona eura duga

Podgorički Vodovod

Državna revizorska institucija dala je uslovno mišljenje na finansijski izvještaj preduzeća Vodovod i kanalizacija Podgorica za 2017. A zbog niza nepravilnosti odlučeno je da se o izvještaju DRI upoznaju Ministarstvo poljoprivrede i Glavni grad. Imaju rok od 30 dana da DRI dostave plan za realizaciju 11 preporuka, a šest mjeseci da preduzmu mjere, prenosi Pobjeda.

U izvještaju koji su sačinili senator Zoran Jelić i predsjednik Senata Milan Dabović se navodi da u poslovnim knjigama nijesu bile evidentirane odložene poreske obaveze, čiji je efekat od 2013. do 2017. ukupno bio 949.902 eura. To je korigovano u prošloj godini.

Direktor kompanije u vrijeme za koje je vršena revizija bio je Vladan Vučelić, a predsjednik borda Petar Živković. DRI je konstatovala da preduzeće ne preduzima sve zakonske mogućnosti za naplatu potraživanja, usljed čega dolazi do zastare.

“Preduzeće je za 2017. otpisalo potraživanja od 2,1 milion eura. Ova potraživanja zastarijevaju za domaćinstva za dvije, a za pravna lica za tri godine. Pravilnikom kompanije određeno je da se zastarjela potraživanja otpisuju i vode u vanbilansnoj evidenciji”, navedeno je u izvještaju.

Iz izvještaja državne revizije se vidi da gotovo da nema zakona koji nijesu prekršili o sistemu unutrašnjih finansijskih kontrola u javnom sektoru, o radu, o porezu na dohodak fizičkih lica, o javnim nabavkama, pravilnik o kontnom okviru i uputstvo za obračun bruto zarada.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
STEVEN VAN MOL
Gost
STEVEN VAN MOL

Sviđa mi se ova zgradica. Ko je glavni arhitekta?

Kot
Gost
Kot

Ljudi koji pišu zakone ne moraju ih se pridržavati , oni važe samo za obične jadne ljude.

Lipovo
Gost
Lipovo

Pokussali su svoju nesposobnost pokriti poveccanjem cijene kubika vode. Sramota!

Matematičar
Gost
Matematičar

Sad će da poskupi voda i sve će se ispeglati

Jovanka
Gost
Jovanka

Kakvi su to dzekovi…

NekoTamo
Gost
NekoTamo

Svojim greskama. Ne ocitavaju na vrijeme i ne dostavljaju racune

boki
Gost
boki

“Iz izvještaja državne revizije se vidi da gotovo da nema zakona koji nijesu prekršili”. Da neće ko slučajno odgovorati zbog toga? Ne, a? A boli vas uvo.

Citizen
Gost
Citizen

” Preduzeće je za 2017. otpisalo potraživanja od 2,1 milion eura ”

Ko će da podnese ostavku zbog ovog propusta ???????????????????????????????????????????????

Ima li nekog da zaštiti državu Crnu Goru od ovakvih državnih službenika ??????????????????????????

Jovanka
Gost
Jovanka

Da zastiti veli drzavu Crnu Goru. Ahahaha

Zvizdan
Gost
Zvizdan

Dje si ti cuo da se podnosi ostavka zbog nekoliko izgubljenih miliona,tek kad im bude na njihove privatne racune po nekoliko miliona tad ce da daju ostavke

Send this to a friend