Ekonomija

Podnijeto 50 krivičnih prijava za divlju gradnju

Pavle Radulović

Ministar turizma i održivog razvoja Pavle Radulović saopštio je da je do sada podnijeto 50 krivičnih prijava za nelegalnu gradnju.

Prema njegovim riječima planska dokumenta su mnogo veći problem države, nego nelegalna gradnja.

“Divlje gradnje ni nominalno, dakle u broju objekata, a i u broju kvadrata nije bilo u skorije vrijeme manje u Crnoj Gori. Nema više zgrada koje se zidaju na divlje. Nema onoga što trajno devastira prostor i što je teško ukloniti. Kuću je lako srušiti”, kazao je Radulović juče u Skupštini Crne Gore odgovarajući poslaniku SDP-a Rašku Konjeviću.

Konjević tvrdi da nelegalna gradnja objekata nikad nije bila veća u Dobroj Vodi.

“Ako ne zaustavimo divlju gradnju uništavamo prostor kao resurs, taj prostor ne možemo vratiti možemo samo zaustaviti divlju gradnju. Bojim se da je ne zaustavljamo”, smatra Konjević.

Njega je Radulović pozvao u Ministarstvo da pogleda detaljnji urbanistički plan za taj prostor.

“Ako neko utvrdi osnovne urbanističke parametre koji su korišteni u izradi plana Dobra Voda, ja ću da se sklonim, a vi sjednite na moje mjesto i nastavite da radite”, rekao je Radulović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
sfrj
Gost
sfrj

Poštovani gospodine ministre, da li ste vi mozda skoro prosli kroz Bečiće ili Budvu ili Petrovac, da ne idemo dalje tamo Dobre Vode, Hladna Uvala, Krašići, Dobrota?? O kakvom vi devastiranju prostora pričate?? Pa devastirano je čovječe preko 80% obale. Grade se neboderi na prvoj liniji od mora, umjesto da se grade mali lijepi hoteli sa zelenilom, male zgrade sa… Više »

Rimski trg
Gost
Rimski trg

Jesam li ja jedini koji misli da ovome nijesu sve ovce na broju?

Ljuta
Gost
Ljuta

Grijesis..njemu su ovce prekobrojne inace bi ga odavno skinuli….a ko ga može skinuti? Milo? Aco? Ana? Rocen? Pažin? Gvozdenović? Simovic?

oooo
Gost
oooo

Lako je srusit tudju muku a clanovi mogu radit na novo ili registrovat staro. Primjera mali milion. I ne brisite komentare koji vama e odgovoraju. Ne vrijedjam nikog pa malo novinarske etike ne bi falilo.

Nemirko
Gost
Nemirko

Samo 50 kuca je nelegalno napravljeno na Kakarickoj u poslednjih godinu dana. Sve sigurni glasači!

Lipovo
Gost
Lipovo

Slichno je tvrdio I za Taru, ali slike govore mnogo visse!

Send this to a friend