Ekonomija

Pogledajte kako je izgledalo spajanje Moračice

Najveći pojedinačni objekat dionici auto-puta Bar-Boljare, most Moračica spojen je jutros između dva i tri sata, a objavljen je snimak na kojem se vidi kako je sve izgledalo.

Direktor poslovne jedinice Monteputa za upravljanje izgradnjom autoputa Goran Vujović čestitao je svim učesnicima na projektu, te istakao da je ovo jedan zaista veliki inženjerski poduhvat i jedna faza radova koja se upravo završava.

“Sami podatak da je u most ugrađeno 100.000 metara kubnih betona, da je što se tiče iskopnih radova na mostu urađeno 155. 000 iskopa,ugradili smo 15.000 tona armature, oko 2.000 tona kablova, govori o kakvom se objektu radi. Još jednom želim da čestitam svim učesnicima. Nakon ove faze pristupa se izradama višnih vijenaca, hidro-izolacije, pješačkih prelaza i instalacija neophodnih za sam most, kao i rasvjeta i vjetrobrana koji se rade u nekoj završnoj fazi, a sami su u visini oko četiri metra”, objasnio je Vujović.

Nakon konačnog spajanja mosta, jutros je i premijer Duško Marković sa ministrom saobraćaja i pomorstva Osmanom Nurkovićem obišao ovu impozantnu građevinu. Premijer je ocijenio da je Moračica dokaz da je Crna Gora sposobna za ovakve projekte.

<<<Marković na Moračici: Dokaz da je Crna Gora sposobna za ovakve projekte<<<

On je saopštio da će most biti završen u martu naredne godine, a da je krajnji rok za izgradnju ove dionice auto-puta 30. septembar 2020. godine.

Most Moračica je  najveći pojedinačni objekat na prioritetnoj dionici auto puta Bar-Boljare,  visok je 175 metara (od dna korita Morače do kolovoza od 205 m), širok 23,4 metra , i dug 960 metara.

A.G.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nije bitno
Gost
Nije bitno

Evo vidim na hrvatskim sajtovima srušio nadvožnjak na autoputu u istočnoj Kini, kukala nam majka sa Kinezima. Gradila ista firma što gradi Pelješki most u Hrvatskoj. Objašnjenje im je bilo preopterećen kamion vozio preko??? Kupio sam kineske slušalice za kompjuter i gamepad ljetos, gamepad kvaran poslije pola mjeseca, a evo i slušalice poslije par mjeseci. Samo od sebe se LOMI.… Više »

Montenegrin
Gost
Montenegrin

U Kini se pravi i jeftina i kvalitetna roba. Samo pomenuti Najbolje telefone -Ajfon!! A i u Italiji se srusio nadvoznjak…u Americi ,Japanu…
Svukida ima lose odradjenih poslova.
Kukala nam majka ,sto za nista u drzavi ne.dobismo saglasje da je pozitivno!!! Samo se na sve sile zrazi lose nesto! Ako ovoliko hiljada tona ne bude drzalo kamion….e nek se srusi

Nije bitno
Gost
Nije bitno

U Italiji je srušen autoput most star 50-60 godina, koji nije održavan kako je trebalo, a u Kini se novi autoputevi ruše. To je VELIKA razlika.

Jelena
Gost
Jelena

Svaka čast, za neimare, težak i odgovoran posao.Sa srećom Crna Gori!

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Neka zivi Crna Gora

Aleksandar
Gost
Aleksandar

Bravo!!!

21 MAJ
Gost
21 MAJ

BRAVO!!!!

GrubanMalic
Gost
GrubanMalic

Tzv. fascinacija velikim dimenzijama !

Mark
Gost
Mark

Vi isti pisali ste prije 10-tak dana da je spojen?
Zasto dezinformisete gradjane ?!

cdm???!!!
Gost
cdm???!!!

priuceni novinari

Send this to a friend