Ekonomija

Pogledajte najnoviji video sa gradilišta auto-puta

Podgorička kompanija Bemax, glavni podizvođač na izgradnji prioritetne dionice auto-puta Bar – Boljare, objavila je novi video snimak sa gradilišta.

https://www.youtube.com/watch?v=iiAOKORkBfw

Prva dionica auto – puta Bar – Boljare biće završena sredinom iduće godine.

Izgradnja prioritetne dionice auto – puta Smokovac – Mateševo koštaće 890 miliona eura. Gradi je kineska kompanija CRBC. Prioritetna dionica Smokovac-Uvač-Mateševo, auto – puta Bar-Boljare, duga je 41 kilometar i sa 63 metra nadmorske visine kod Smokovca autoput u Mateševu dolazi na preko 1100 metara.

Planirana je gradnja ukupno 42 tunela i 92 mosta i vijadukta.

Simbol auto-puta je most Moračica koji će biti  spojen do septembra, ako to dozvole vremenski uslovi. Na mostu, sa jedne i druge strane, biti sagrađeni vjetrobrani koji će štititi od udara vjetra. Most će imati i pješačke staze. Trenutno se radi na rasponskoj konstrukciji.

<<<Simbol auto-puta: Most Moračica spajaju do septembra, visok je nebu pod oblake>>>

Most Moračica je jedan od najzahtevnijih objekata na trasi auto – puta. Dužina mosta biće 960 metara, a ukupna širina 23,40 metara. Most će nositi pet stubova od kojih će najveći biti 161 metar. Raspon od dna korita Morače do kolozovne konstrukcije iznosiće više od 200 metara. Biće ovo najviši most na prostoru bivše Jugoslavije.

M.D. 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Globovanje
Gost
Globovanje

Svaka cast !

Nenad
Gost
Nenad

Ja gledam nesto ovaj predio i razmisljam koliko je cg gora neizgradjena infrastrukturno i svakako..sve pustinja nidje kuce ni puta

Rasidaga
Gost
Rasidaga

Ovi video klipovi su najbolja reklama za Dps,zato bi ih trebalo izbjegavati bar dok ne bude gotova dionica. Mada ovako izgleda tesko ce biti gotovo do izbora.

Cocorayco
Gost
Cocorayco

Ovo nije put. Ovo je objekat. Nezamisliv gradjevinski napor i poduhvat. Nista kroz centralnu CG nije jednostavno napraviti. Ako se ko sjeca, i pruga BB je kroz CG kasnila 3 godine. Jednostavno se ne moze.

Dejo 821 banka
Gost
Dejo 821 banka

Za 20 godina most mora da se renovira da se nebi srušio.

prle
Gost
prle

Valjda neće

Dejo 821 banka
Gost
Dejo 821 banka

Znaši da most mora da ima gromobran u slučaju udara groma ako nema gromobran željezo se topi i most se ruši kao što je bilo u đenovu.

Bnjj
Gost
Bnjj

Mnogo se kasni sa tim putem trebalo je vec da bude zavrsen

dule
Gost
dule

Bilo bi dobro snabdjeti video titlovima da gledaoci znaju šta gledaju. Ovo su djelovi trase koje radi Bemax, prikazani videom: tunel Suka (1.290 m), tunel Vežešnik (4.845 m), otvorena trasa (4.560 m), most Gornje Mrke (296 + 296 m), tunel Mrke (1.583 m), otvorena trasa Preljubovica – Pelev Brijeg, most Đurićev Laz (352 + 324 m), most Ratkov Laz (352… Više »

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Bravo Dule !

Dzikic
Gost
Dzikic

Nema sanse da se zavrsi do izbora !

Dejo 821 banka
Gost
Dejo 821 banka

Dosadili su više.

umberto
Gost
umberto

Velicanstveno, bravo!!!

razocarani
Gost
razocarani

Auto – je rentabolan,samo ako dnevno,preko njega prodje minimum 17,000 vozila. Jutros,na ,,Jutranjem programu ,,Jajavnog Servisa,,zvanicni izvestaj nas obavestava,da je Jucer,u C.Goru,na SVIM prelazima uslo 13.000_vozila.Neka je toliko izadlo,sto cini brojku od 26.000_vozila. Najvjerovatnije ,da je najmanje 60%uslo preko Debelog Brijega,a SAMO 40% ( 10.000 ) preko svih ostalih prelaza. Ovaj podatak mora zabrinuti,jer su u Auto put ulozena enormna… Više »

mojsilović
Gost
mojsilović

Minusajte jer vam bude bolje ja znam kako vam, Razočarani vam je samo približio i to na veoma slikovit način dio istine koja dolazi i koja je tu na uvid svima a vi minusajte, oraspoložite sami sebe.

Risto
Gost
Risto

Ne brini dolaze nam turisti iz srbije oni će da nam plaćaju putarinu. Ko ume njemu dve.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ razocarani U pravu si da je autoput rentabilan ako dnevno kroz njega prođe ( ja mislim da je 12 ooo, a ne 17 ooo) vozila u oba smjera. No, nisam advokat Vlade Crne Gore, ali daleko je teže praviti autoput kroz brdovitu Crnu Goru no kroz ravnu Slavoniju ili Vojvodinu, čak i kroz Šumadiju dolinom rijeke Morave, čak i… Više »

mojsilović
Gost
mojsilović

‘Oće li moći Osnovci preturit godinu bez da znaju napamet, raspon i broj stubova, dužinu, širinu i visinu mosta?

Zoran Rajicevic
Gost
Zoran Rajicevic

Najveci promasaj i unistenje prirode Crne Gore,jos ako se bude placa ko Sozina isplatice se seset suplje.Svaki struk zeljeza rdja nagrizla za 10 godina kad zeljezo istruli popustice ko viseci u PG vaktilje ovo da je u Toronto pa mnogo jada

Salijeri
Gost
Salijeri

Tebi nije dobro!

Risto
Gost
Risto

Veoma nejasno

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Rajičeviću, najbolje da se ti, razočarani i mojsilović odma zamaknete. Da ne gledate kako finansijski trpimo mi obični smrtnici.

Alfa 2
Gost
Alfa 2

Impozantno… ali ja koliko vidim ovo nema sanse da se zavrsi do oktobra naredne godine… pa ljudi moji odje fali bar dvije tri hiljade radnika…. kako da bude gotov do sredine naredne godine….

Bakica
Gost
Bakica

Vazno je da se kvalitetno uradi pa ako se bude I kasnilo .

Gagi
Gost
Gagi

Alfa 2 druze,budimo optimisti,rade dobro.

Brcki
Gost
Brcki

Da u startu izbjegnem teme o putu koje su ustaljene, obracam se vozacima, i smatram da ce kako teretno na svoj nacin tako i luksuzno auto u rukama profi vozaca imati nesvakidasnju draz provozati se ovom trasom, i da ce put imati ljepotu kroz prirodu i bit veoma atraktivan za goste a i nase vozace.

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Pušti atrakciju, nećemo ginut kroz te zlosretne Platije, lako ćemo za atrakciju.

Moje ime
Gost
Moje ime

Svaki put se odusevljavam radovima na autoputu. Uzivam u gledanju vasih klipova. Samo naprijed!

Cogito ergo sum
Gost
Cogito ergo sum

Gledacemo ga sjutra. Kad svi krenemo put Srbije 🙂

Send this to a friend