Ekonomija

Pojačana inspekcijska kontrola u sezoni

I ove godine Uprava za inspekcijske poslove oformila je Koordinacioni tim za praćenje pojačanog nadzora u turističkoj sezoni 2019. godine, sa ciljem da se kroz pojačani nadzor suzbiju pojave sive ekonomije i obezbjedi regularno funkcionisanje tržišta roba i usluga, saopšteno je iz tog organa, prenosi portal Ul-info.

Kako se navodi, u Upravi je dogovoren plan djelovanja i organizacija rada tokom pojačanog nadzora.

“U svakoj opštini na primorju biće angažovane Turistička, Tržišna Inspekcija rada i Inspekcija rada Zdravstveno-sanitarna inspekcija, kojima će rukovoditi koordinacioni tim naše uprave i pratiće na nedjeljnom nivou rezultate nadzora i davati smjernice za što efikasnije rješavanje zadataka na terenu”, kaže se u saopštenju i dodaje da će kontrole biti naročito usmjerene na zaštitu zdravlja ljudi, suzbijanje sive ekonomije iz oblasti ugostiteljstva, trgovine, zanatskih djelatnosti, zapošljavanja i ostvarivanja prava zaposlenih.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
-Muljavi-
Gost
-Muljavi-

Tur. inspekcija obilazi samo regularno prijavljene kuće i njih deru i vade im živac,neprijavljene kuće,pogotovo stanove uopšte ne konstatuju,godinama

Boba
Gost
Boba

Vala velike koristi od vasih inspektora

Primorje
Gost
Primorje

A kud jače, mila braćo sa sjevera?! Eno vam pa vidite što se radi na obalama Morače i Zete, napravite Moračkozetsko dobro, tamo ima mnooogo više para nego u Primorju. A puštajte više, disat od vas ne možemo!

Send this to a friend