Ekonomija

Pola crnogorskih hotela ima samo po jednog zaposlenog

Illustracija, foto: Pixabay

U Crnoj Gori ukupno posluje 310 hotela, od čega 147 ima samo po jednog zaposlenog, pokazuju podaci do kojih je došla konsultantska kuća Fideliti konsalting. To bi, piše Dan, značilo da jedan čovjek u hotelu obavlja više poslova -on je recepcioner, kuvar, konobar, menadžer, pravnik…

Tom temom bavio se i ministar turizma Pavle Radulović koji je kazao da u Crnoj Gori ima hotela koji posluju pod sumnjivim okolnostima, te da će njihovo poslovanje biti provjereno. On je rekao da su u ministarstvu primijetili određene nepravilnosti i analizirali poslovanje tih hotela, čija imena nije saopštio.

“Ima hotela koji posluju pod sumnjivim okolnostima. Mi smo prošlu godinu potrošili u jednoj veoma ozbiljnoj poslovnoj analizi i napravili smo popis hotela na osnovu njihovih završnih računa. Neki od njih imaju sumnjivo mali broj zaposlenih u odnosu na broj gostiju, ali i sumnjivo mali broj prijavljenih gostiju u odnosu na kapacitete”, rekao je Radulović u emisiji „Okvir” na javnom servisu.

Pavle Radulović

On je saopštio da su uhvatili i „nepravilnost” u naplati boravišne takse, koja je dvostruko premašila rast broja noćenja u Crnoj Gori.

“Uhvatili smo dobar dio nepravilnosti u toj sferi. Njih je i dalje jako puno”, naveo je Radulović.

Kazao je da brojni ponuđači u privatnom smještaju imaju problem da se registruju, ali da će ministarstvo kroz podsticajne mjere pomoći njihovo udruživanje, kako bi mogli da pariraju kolektivnom smještaju.

Naglasio je i da je zadovoljan pripremama za sezonu i „prebačajem” u predsezoni.

“Imamo 40 odsto više gostiju u hotelima u prva četiri mjeseca, govorimo o 35.000 gostiju više. Osam novih hotela je otvoreno, deveti se kategorizuje, par njih je u najavi… U pitanju je 500 novih ležajeva. U dosadašnjem mandatu ove vlade otvoreno je 66 novih objekata sa 4.500 ležajeva”, dodao je Radulović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mark
Gost
mark

I mi zivimo od turizma, a pola hotela ima samo jednog RADNIKA?? Ahaha koja sprdnja!

bob
Gost
bob

Em jedan radnik radi sve poslove,em mu je plata minimalac 193e! Takvi nam drze ekonimiju!

B. D
Gost
B. D

Jedan prijavljeni na recepciji i ostali na crno!

Šta reći
Gost
Šta reći

Toliko toga ima da se kaže a opet najradije bih preskočio temu.

jo jo
Gost
jo jo

Šta se žalite.Idemo na to da svaki građanin ima svoj hotel.Koga će onda da zaposle,moraćemo da uvozimo radnu snagu iz Zapadne Evrope.

crnogorac
Gost
crnogorac

Ministar kao da je izašao iz vremenske kapsule pa se ne može načuditi. Ipak je najjače kako su to tih grešaka došli “jednom ozbiljnom poslovnom analizom”!

Piroska
Gost
Piroska

Ko koga ovdje zeza, hocu reci pravi budalom??? Organizuje se racija, inspekcija rada, trzisna inspekcija, sanitarna inspekcija, policija!!! Upadnu u jedan od ovih hotela i ako nadju nekoga na recepciji, u restoranu, kuhinji, a da nije taj “director ” kazne hotel sa 50.000 eura ,….pa ce te da vidite kako ce odmah svi da se preregistruju. “Dobar” glas brzo se… Više »

Bnjj
Gost
Bnjj

Propala država

mojsilović
Gost
mojsilović

Ako radiš sumnjivo pokriće te inicijali, ako diluješ, siluješ i maltretiraš pošten narod pokriće te inicijali. Ako pak namjera ti bude da kreneš na državnog tužioca i njegovu svitu svi će znati ko si i šta si a i u slučaju da ukradeš zvono sa crkve.

Sve po zakonu
Gost
Sve po zakonu

Sta je tu sporno. Dje je prekrsen zakon. Nije kriv onaj ko iskoristi nesposobnost i neznanje zakonodavca, vec treba suditi nesposobnom donosioci zakona. Da vidimo oce li se pokrenuti sudski postupak protiv onih koji su donijeli šuplje zakone. Zeli se isprepadati narod da ne koristi zakonske mogucnosti, nego da prvo preslisa sam sebe bi li mu se ljutila vlast ako… Više »

jovan
Gost
jovan

Dva oka u glavu a po jednog koma nula dva zapošljena po Otelima to ti je ona prava Žabljačka Yu.

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Jedan ali vrijedan.

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Jadan ali vrijedan. Ljubi ga majka.

boki
Gost
boki

Sposobni neki zaposleni, sve stižu.

Libero
Gost
Libero

Cudis li se tome Radulovicu obraza ti ??? Ajde budi dobar i napravi anketu za koga su glasali i koga su podrzavali vlasnici hotela sa jednim zaposlenim,mada znas rezultat i bez ankete. Ekipa ,,Oprosti Slavko posa je posa,, je nadjacala ove postene srbe koji bi imali u prosjeku po 1,028 zaposlenog po hotelu i sad imamo to sto imamo.Pozdrav malobrojnim… Više »

-Muljavi-
Gost
-Muljavi-

Nema tu nikakvih sumnjivih radnji,to se vidi čak iz afiona

Zvizdan
Gost
Zvizdan

Ali taj jedan sto radi je bas spreman,trenirao je za to godinama

Pablo
Gost
Pablo

Pa crnogorci neradnici! Nema vecih radnika

Vujović D.
Gost
Vujović D.

To su pansioni.

Send this to a friend