Ekonomija

Ponta Seljanovo pet narednih godina biće javno kupalište

Na plaži Ponta Seljanovo, koja se sastoji od dva kupališta, 5A i 5B, kupalište 5A površine 1000 kvadrata, u narednih pet godina biće javno kupalište bez plažnog mobilijara i plažnog bara, potvrdili su iz opštinskog Sekretarijata za planiranje prostora i održivi razvoj.

Morsko dobro je uvažilo primjedbe opštine Tivat koja je izrazila nezadovoljstvo planiranim sadržajima na tom prostoru i zahtijevala da se svi sadržaji sa kupališta uklone. Nakon toga izmijenili su i “Atlas crnogorskih plaža i kupališta” u tom dijelu i taj prostor je sada potpuno slobodan za građane, što je i bila namjera opštine, rekla je sekretarka Sekretarijata za planiranje prostora i održivog razvoja, Tamara Furtula.

Iako je u postupku javnog nadmetanja za zakup dijela plaže 5A opština, kao zainteresovana strana ponudila znatno više od početne cijene propisane javnim pozivom, javio se drugi ponuđač sa pet puta višim iznosom od opštine Tivat. U opštini nemaju odgovor zašto se zakupac javio na tenderu jer je plaža javno kupalište, bez mogućnosti ubiranja prihoda i ostaje javno kupalište bez ležaljki i plažnog bara, ponovila je sekretarka za planiranje prostora i održivog razvoja.

“Nikakav plažni mobilijar ne smije biti postavljen na kupalištu 5A, o čemu će se brinuti i inspekcijski organi”, naglasila je Furtula i navela da je njihov stav, koji su više puta i iznosili, da opština radi u interesu građana i da neće prihvatiti nikakve dopune Atlasa, nikakve modele investicionih ulaganja i nikakve buduće izmj ene planskog dokumenta na tom prostoru. U kontekstu svega nevedenog, kupalište 5A, kao dio plaže na Ponti Seljanovo ostaje slobodno i dostupno za korišćenje svim građanima”, zaključila je Furtula.

Ona je navela da su Sekretarijatu bili planirali akciju čišćenja plaže. Međutim, kako je zainteresovani ponuđač dobio zakup lokacije 5A odustali su od akcije jer su procijenili da je to obaveza zakupca koji je ponudio pet puta više sredstava od opštine. Kupalište 5B površine 630 metara kvadratnih, obuhvata prostor od čempresa do rampe za lica smanjene pokretljivosti.

“Jedna od primjedbi odnosila se i na dio kupališta na kome je Morsko dobro planiralo postavljanje plažnog mobilijara. Plažni mobilijar je prvobitno bio planiran na prostoru od ugostiteljskog objekta Merlin, skoro do rampe za invalide. U želji da građani dobiju veliki prostor bez plažnog mobilijara, opština je od Morskog dobra tražila da se zamijeni režim postavljanja mobilijara na način da se dio kupališta 5B spoji sa kupalištem 5A i da taj prostor bude slobodan za građane. I tu primjedbu je Morsko dobro prihvatilo. Druga primjedba, takođe, u sklopu kupališta 5B vezana je za planirani šank i terasu kao sastavni dio šanka. Tražili smo isključenje šanka sa terasom jer u zaleđu kupališta postoji ugostiteljski objekat nekadašnjeg naziva “Merlin”, objasnila je Furtula naglasivši da su u Morskom dobru prihvatili njihove primjedbe, izuzev jedne, koja se odnosi na šank sa terasom, koja se trenutno nalazi u dokumentu koji je izradilo Morsko dobro.

U opštini smatraju da su sve njihove primjedbe bile opravdane i vjerujuju da će Morsko dobro u potpunosti uvažiti njihove zahtjeve i odustati od postavljanja šanka u dijelu kupališta 5B.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nenad
Gost
Nenad

Ovako ce nam otvoriti par lodih kuoalista jer ce nam ostatak primorija biti nedostupan

Animus
Gost
Animus

Morsko dobro da se ukine i da opet opstine upravljaju svojom imovinom.

Send this to a friend