Ekonomija

Popović tvrdi: Markovića demantuju negativni turistički trendovi

Zdenka Popović

Izjava Duška Markovića da su ovo „zlatne godine crnogorskog turizma“ demantuju podaci o posjećenosti i prometu na našem primoriju. Prethodnih dana u javnosti možemo vidjeti brojne informacije koje svjedoče o negativnim turističkim trendovima ove sezone, počev od Ulcinja, Bara, Heceg Novog i drugih primorskih gradova, naročito kada su u pitanju gosti iz regiona, saopštila je danas potpredsjednica i poslanica Demokrata Zdenka Popović.

<<<Ovo su zlatne godine crnogorskog turizma<<<

Dodatno, istakla je, zabrinjavaju podaci da je u pojedinim gradovima zabilježen pad prometa čak od 30 do 50 odsto.

“Zašto je ove godine naročito izražen pad broja turista iz zemalja regiona, koji su decenijski tradicionalni ljubitelji i prijatelji našeg mora”, upitala je.

Kako dodaje, odgovor na to pitanje treba potražiti direktno u izvoru svih problema u Crnoj Gori – Milu Đukanoviću.

“DPS „sezona politike podizanja međunacionalnih i međuvjerskih tenzija“ koja je ove godine počela ratno-huškačkim govorom Đukanovića iz Nikšića, uticala je čak i na turističku sezonu. Politički sračunata akcija zavađanja braće, komšija i prijatelja, odrazila se i na naše prijatelje u regionu. Glas mržnje Mila Đukanovića odjeknuo je daleko, van granica Crne Gore i dovoljno snažno da ga dobro čuju višedecenijski gosti našeg primorija i ljubitelji ljepota Crne Gore. Namjera Đukanovića da u cilju opstanka na vlasti prekraja, razgrađuje i zavađa, stvorila je naročito ove godine atmosferu tenzija, koja nije prijatna ni za građane, a naročito ne za regionalne turiste”, navodi Popović.

Zbog toga se, tvrdi ona, veliki procenat gostiju iz susjednih zemalja opredjelio da odmor potraži na nekim drugim turističkim destinacijama.

“Đukanović je na taj način, turističkim radnicima i državnom budžetu indirektno prouzrokovao štetu koja se može mjeriti desetinama miliona eura. Uz to, ne možemo zaobići ni izuzetno pogubnu ekonomsku politiku Vlade Crne Gore koja je uslovila rast cijena, kao još jedan u nizu faktora koji kreiraju negativne trendove”, poručuje poslanica Demokrata.

To je, kako kaže, još jedan u nizu dokaza da politika pomirenja u Crnoj Gori nema alternativu i da bez nje nema razvoja, rasta standarda i budućnosti.

“Nasuprot tome, Đukanovićeva politika živi od zavađanja braće, komšija i prijatelja. Takva politika uništila je na stotine fabrika, raselila i opustošila sjever zemlje, a sada rastjeruje turiste na jugu. Crna Gora se mora osloboditi svađalica, kriminalaca i štetočina da bi bila razvijena i Evropska zemlja. Crna Gora mora biti zajednička kuća svih naroda koji žive u njoj, ali i kuća svih prijatelja koji je posjećuju”, zaključila je Popović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

koliko li je ova toga do sad tvrdila, pa se pokaza da joj je to tačno taman koliko i da joj šef nije plagirao magistarski rad.

Koktel
Gost
Koktel

Sezona nikad gora u zadnjih 100god prifatili vi to ili ne to je realnost crnogorci!!!!i dabogda bilo jos gore kad ste stoka od naroda koja i dalje glasa dps!!!

Lol
Gost
Lol

Tačno se vidi ko želi loše CG. Svi komentari sem jednog mlate bzv, a ništa konkretno vezano za temu. Botovi?

ene gi bre
Gost
ene gi bre

A kukate za ovima što polako počinju da shvataju da ovo nije srpsko more a ni srpsko leglo😀Nikad ne došli više.Čuveni paradaiz turisti+vreća paprika i dvije školjke jaja.

Rajan
Gost
Rajan

….ajmo bar malo realno I posteno…. ja da sam Srbijanac, niti ja niti bi dozvolio da mi dijete ljetuje u CG pa kad nikad mora nebi vidjeli

HNovi
Gost
HNovi

Ovi iz opozicije samo žele da CG bude što gore, sram vas bilo.

Velimir1966
Gost
Velimir1966

Ne mogu ove “demokrate”bez gluposti nikako,užasna skupina plagijatore!

Pol
Gost
Pol

Kao i uvijek,vjerujte nama a ne svojim ocima!Svaki dan sam duz primorja,tvrdim da je najgora sezona u zadnjih 25 godina koliko pamtim.

Alchajmer
Gost
Alchajmer

Blago ti u pamet.

Ivan
Gost
Ivan

Zlurade spodobe vama je zelja da sve bude lose ali dzaba.

Skorpion
Gost
Skorpion

Evo je ova bistrica u sve se razumije ,,začin C,,

Send this to a friend