Ekonomija

Popravlja se stanje u bolnici u Meljinama, radnici dobili naknade i plate

bty

Otkako je Fond zdravstva 21. avgusta za 144 radnika i 27 sezonaca Opšte bolnice Meljine uplatio četiri zaostale zarade sa ostalim naknadama, stanje u toj ustanovi se polako popravlja.

Kako je za Radio Jadran kazala predsjednica Sindikata Slavica Drobnjak, radnici su ove sedmice dobili i redovnu avgustovsku platu.

“To je rezultat koji je uslijedio nakon više štrajkova upozorenja Sindikata i građana zbog teške fianansijske i kadrovske situacije u Bolnici. Ali i nakon podrške Skupštine opštine, a na kraju i ključnog dogovora menadžmenta sa Ministarstvom zdravlja i Fondom zdravstva, bez kojeg bi se teško prevazišla kriza. Od 1. septembra, po tom dogovoru Bolnica Meljine trebalo bi i da je u sistemu javnog zdravstva Crne Gore, te da dalje prima redovno plate. Problem je što radnicima nijesu još uplaćeni doprinosi od decembra 2015. godine i ne znamo ko će to izmiriti”, dodaje ona.

Bolnica je cijelog ljeta i tokom septembra bila puna pacijenata, među kojima i dosta stranaca. Kadar i dalje nedostaje, mada su u posljednje vrijeme zaposlene dvije medicinske sestre, jedna na internom, druga na hirurgiji

Istovremeno u komaniji  Meljine kompleks, konzorcijuma vlasnika na čelu sa Atlas grupom Duška Kneževića, traje stečaj. Privredni sud Crne Gore uveo je stečaj 9. avgusta zbog nemogućnosti izmirivanja obaveza prema povjeriocima i dugogodišnje blokade računa na iznos od 349.517 eura.

Konzorcijum vlasnika Meljine kompleks najavio je da će osporiiti pred Privrednim sudom uvođenje stečaja jer, kako je saopšteno, njihov predstavnik nije pozvan na ročište na kojem se odlučivalo o prijedlogu za uvođenje stečaja.

Send this to a friend