Ekonomija

Porasle cijene u novogradnji: Kvadrat stana u Podgorici 1.150 eura, na primorju 1.430

Ilustracija

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u trećem kvartalu ove godine iznosila je 1.150 eura i veća je za 0,7 odsto u odnosu na isti kvartal prošle  godine, dok je za 6,4 odsto veća u odnosu na drugi kvartal 2018. godine, saopštio je MONSTAT.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u trećem kvartalu 2018. godine iznosila je 1.022 eura, u primorskom regionu je iznosila 1.430 eura, u središnjem regionu 609 eura, dok je u sjevernom regionu prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila 774 eura.

Iz MONSTAT-a objašnjavaju da na razlike u prosječnim cijenama kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavise od učešća stanova solidarne stambene izgradnje.

“Ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosječna cijena će biti veća”, navode u MONSTAT-u.

Prosječna tržišna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji privredna društva u trećem kvartalu 2018. godine iznosila je 1 158 eura, dok je u kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila 793 eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dejo11devetki💔
Gost
Dejo11devetki💔

Sad dolazim da kupim jedan lokal u budvu 155 000 eura u Stari grad i odma ću ga izdat i izdat ovaj u bar 300 eura biće hiljada eura zajedno. Nadam se. 👍

POJK
Gost
POJK

Cijene nekretnina podižu agencije dvostruko a sve zbog provizije. Prodaju nekretnine koji se prodaju i po 20 godina i drže cijene na visokom nivou. Iz tog razloga se podižu i cijene novih nekretnina.

Selendra
Gost
Selendra

Nije mi jasno kako se ovim tipovima isplati da ovolike cijene drze. Koliko praznih stanova zjapi po PG, a oni i dizu cijenu kvadrata. Nidje veze.

Varna
Gost
Varna

To je zato sto ovi koji imaju po nekoliko stanova ne placaju porez. Da ima porez na luksuz, drugi stan, vidjeo bi kakv bi cijena bila..vukli bi narod za rukave da kupe stanove za bagatelu

Marko
Gost
Marko

Varna, mislim da si u pravu. Dodao bih I da bi drzava imala prihod od par desetina miliona eura veci.

Nick
Gost
Nick

Nijesi u pravu! Da se plaća porez na luksuz, na drugi stan, tada niko ne bi imao drugi stan. I taj ko inače uloži svoj novac u drugi stan, jer nema dje drugo da ga uloži, bi investirao svoj novac negdje drugo u privredu, al posto nema privrede tada bi svoj novac stavio u svajcarsku banku. Novac bi bio u… Više »

Dejo11devetki💔
Gost
Dejo11devetki💔

Sad mi je majka rekla da zapišem brojeve iz budve starog grada nikad se ne zna da kupim stan i poslovni u Stari grad milion eura. Možda kupim. 👍

Dejo11devetki💔
Gost
Dejo11devetki💔

Duška kolikom imaš godina 36 👍

Delta sity
Gost
Delta sity

Ovo samo funkcioneri i polticari mogu da kupce.

Zato su ovako velike cijene

Samo se pitam kako ovo moze obican covjek da plati

Mirko
Gost
Mirko

Ne zbam ko ce kupit. Jedino ovi funkcioneri politicari koji imaju po 1500 platu, i jos 5-6 izvora prihoda i nista ne placaju a jos im drzava tj mi placa 80% cijene stana

Send this to a friend