Ekonomija Milica Vuletić za Novu M

Poreska uprava: Od nepravilnosti naplaćeno više od milion eura

Ilustracija

Poreski inspektori su od početka ljetnje turističke sezone kontrolisali više od tri i po hiljade poreskih obveznika. Iz Poreske uprave za Novu M kažu da poreska disciplina raste.

Svakodnevno oko 80 poreskih inspektora kontroliše privrednike na crnogorskom primorju. Od početka juna do polovine avgusta kontrolisali su više od tri i po hiljade pravih lica. Ono što je primijetno, kažu u Poreskoj upravi, jeste da poreska disciplina raste.

“Zaista nam je cilj da poreski obveznici regularno posluju, a ne da iste sankcionišemo odnosno kažnjavamo zbog uočenih nepravilnosti”, kaže Milica Vuletić.

Statistika pokazuje i da je manje poreskih obveznika kod kojih se ponavljaju prekršaji.

“Poreski inspektori su zbog uočenih nepravilnosti izrekli prekršaje na naloge kod oko 500 poreskih obveznika a ukupna novčana vrijednost istih je nešto više od milion eura. Tradicionalno poreska inspekcija neuočava nepravilnosti velike kada je u pitanju opština Tivat. U opštini Kotor se značajno povećava stepen poreske discipline i gdje rastu poreski prihodi.One opštine dje imamo poteškoća su opštine Bar i Ulcinj i naravno Budva”, istakla je Vuletić.

I ove sezone poreskim inspektorima pomažu i mladi visokoškolci, njih 80. Svi oni angažovani su kroz projekat “Stop sivoj ekonomiji”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
true lies
Gost
true lies

Prepoznali su potrebu da “valorizuju nepravilnosti”. Ovako je otomanska imperija upadala periodicno u Crnu Goru i kupila harac. Nije im se isplatilo da okupiraju prostor, grade infrastrukturu,drze i hrane vojsku. Upadnu lijepo jednom godisnje, otmu koliko treba i odu…isto kao ovi iz Podgorice.

Baš tako
Gost
Baš tako

Bravo, hirurški tačno.

Pokrajina Boka
Gost
Pokrajina Boka

Pljačka Primorja. Zar su u Podgorici baš svi, svi, uredni ljeti? A i zimi.

Send this to a friend