Ekonomija

Poreski inspektori kontrolisaće ugostitelje tokom zimske turističke sezone

Poreska uprava pratiće regularnost rada obveznika tokom zimske turističke sezone.

Kako su kazali, pripremili su kapacitete svojih servisnih službi radi pružanja potrebne logistike i stručnih savjeta poreskim obveznicima, a izrađen je i Informator koji sadrži odgovore na najčešća pitanja, kako bi se olakšalo poslovanje privrednicima.

Pošto se tokom zime tradicionalno obilježavaju manifestacije zabavnog karaktera u periodu novogodišnjih praznika u ugostiteljskim objektima i na gradskim trgovima, kao i bogata ponuda u zimskim turističkim centrima tokom sezone skijanja, to će aktivnosti Poreske Uprave biti intezivne, kako u sjevernoj regiji, tako i u primorskim opštinama i na teritoriji Glavnog grada.

Naročito se to odnosi na one koji počinju biznis, obavljaju sezonsku djelatnost ili se bave ugostiteljskom djelatnošću I djelatnošću izdavanja privatnih smještajnih kapaciteta.

“Treba naglasiti i da će poreska inspekcija u narednim mjesecima pratiti regularnost poslovanja poreskih obveznika sa aspekta registrovanja djelatnosti, evidentiranja prometa i zapošljavanja radne snage, kod djelatnosti koje su prepoznate kao visokorizične i na osnovu rizika utvrđenog kod pojedinačnih poreskih obveznika, a sve u cilju suzbjanja sive ekonomije. Imajući u vidu navedeno, kao i najavljenu uspješnu zimsku sezonu, očekuje se da će najveći dio privrednika koji posluju u tursitičko-ugostiteljskom sektoru dobrovoljno poštovati poreske propise, te da će zimska turistička sezona opravdati fiskalni potencijal koji posjeduje, kroz uspješnu naplatu javnih prihoda koji se koriste za finansiranje infrastrukturnih potreba u državi”, kažu iz Poreske uprave.

Send this to a friend