Ekonomija

Poskupljenje struje odlažu do 1.maja

EPCG će pomjeriti primjenu novih tarifnih modela do 1.maja, što znači da struja do tada neće poskupiti.

Podsjetimo, EPCG je najavila povećanje cijene struje od 2.7 odsto do 6 odsto, i to od 1. marta kroz uvođenje tarifnih paketa. Ministarka ekonomije Dragica Sekulić  je prije nekoliko dana najavila da će od EPCG tražiti da se do 1.aprila odloži poskupljenje kako bi se građani upoznali sa novim tarifnim paketima.

<<<Sekulić: Očekujem da se poskupljenje struje odgodi za mjesec>>>

“Prolongiraćemo još mjesec u odnosu na ono što je tražila Vlada”, kazao je u emisiji Reflektor na TV Vijesti, Rajko Šebek, rukovodilac Sektora za korporativne komunikacije EPCG.

On je poručio da će menadžment EPCG zatražiti od Odbora direktora pomjeranje primjene tarifnog modela do 1.maja. Razlog je, kako kaže, to što kroz kanale komunikacije, dobijaju ingformacije da građanima nije jasno kako izgledaju tarifni modeli.

“Ovo nije zbog pritiaska javvnostui već zbog informacija koje dobijamo sa trerena. Cilj nam je da građanima detaljnop objasnimo na koji način će korisiti elektruični energiju”, istakao je Šebek.

O struji će se raspravljati  28.februara, na konsultativnom saslušanju ministarke Sekulić, predstavnika RAE i EPCG.

Zahtjev za konsultativno saslušanje podnijeli su poslanici Demokratske partije socijalista i Socijaldemokrata .

 

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Baranka
Gost
Baranka

Vala ste je zadnjih 8 godina poskupili da razmišljam da je skroz izgasim. Što god zaradim za struju dam.

Rasho
Gost
Rasho

Pa na racunima je ionako najmanje potrosene struje, veci dio su porezi.

Ranko
Gost
Ranko

Koji bijdni populizam, dzaba sve, kraj vam se blizi.

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Evo jos nas uce kako da koristimo struju.sve je to perfidno smisljeno i polako se uvodi da je sto manje primjetno kao da je to nesto rutinski a oni bi nam kozu odrali i samo nas koriste da namijestaju poslove tajkunima a ovi da ih finansiraju kad zatreba za izbore.

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Gluposti. Ovoliko koliko je poskupljenje stuje, na mobilnu telefoniju se potrosi za dva dana sms poruke ili supljoglave price sa osobama koje inace svakodnevno srijecemo. Struja mora da se placa a onaj racun za struju, onakav kakav je mora da baci u smece i da se napravi novi dje ce da se vidi samo jedna ukupna cijena za struju koja… Više »

Lipovo
Gost
Lipovo

Iz emisije ,,Reflektor,, se mozze zaključiti da su g-da Sebek i Vujovic došli direktno iz Abu Dabija a sricali znanje iz matematike u Etiopiji. Veoma lukav, da ne kažem podmukao, način da se umetne i opravda poskupljenje i svi ,,socijalno,, ugroženi sauchesnici na rachunu, OBESSTETE. Sta bi se desilo da 340000 domaccinstava ne plati rachune 2 ili 3 mjeseca, kao… Više »

SAMO NEBO ZNA
Gost
SAMO NEBO ZNA

E sad Vi meni objasnite. Prvo napominjem da su mi pradjedovi i djedovi ….ja i moja djeca rodjeni u C.G. jer ce poceti sa komentarima “””ajd u Srbiju i td ) KAKO JA DA IZABEREM PAKET OD DJEDA MRAZA ZA STRUJU KADA CE MOJ GAZDA MOJOJ PORODICI POKLONITI paketic Vas buduci da smo podstanari… Znaci OPET NEKO DRUGI neda mi… Više »

Obmana
Gost
Obmana

Ovi nisu normalni! Svi su računo veći za 60% u odnosu na januar 2018!

Roro
Gost
Roro

Građanski protesti daju rezultate!

Vale
Gost
Vale

E viva

Selendra
Gost
Selendra

Racuni su manji u to doba godine, pa ce narod da primiri, ovi ce posle okalapit svakako, pa ce doci opet zima i opet muka. Do tad, da vidimo sto ce s vodom bit. Gusto je, zaduzeni do grla, moraju se nameti povecavat, sad se samo taktizira kad je pravi momenat da se narod ne pobuni.

JaviSe
Gost
JaviSe

Zamolio bih CEDiS da mi dadnu 5 m3 stubova sta sam dosad otplatio da se imamo cime grijat.

JaviSe
Gost
JaviSe

Mijenjam clansku kartu DPS za 150kw skupe struje. P. S. DF Tablet ne dam.

Miko
Gost
Miko

Frka a? Bojite se protesta

Zensko oko
Gost
Zensko oko

Zasto mi ne objavite komentar …Mozda zato sto imam penziju sa povecanjem 127 eura i moram placati lopove.. a ja sa 70 posto unistenog zdravlja moram raditi poslije 30 god.rad.staza NA CRNO pa Vam smeta moj komentar.Stidite se

Postenje
Gost
Postenje

A do sad nam je bio tako ” mali ” racun,da metacno sramota bilo dati 120e od bruke !!!! Nedaj se drzavo,vlado,ne dozvolite da se smanji racun,pa da narodu lakse bude,kad mozete vi da se preznojavate zbog miliona koji ce te prije uzeti od koga,moze i narod od racuna da vidimo kako vam je 😁 i ,po mogucnosti,ako moze jos… Više »

SAMO NEBO ZNA
Gost
SAMO NEBO ZNA

I ja se zahvaljujem zato sto nam objasni gospodin na TV VIJESTI koliko puta bojler da ukljucimo i jos da ne kuvamo i cekamo proljece da se grijemo..
NA PROLJECE KRECE NOVO BROJILO SRECE

Isaak
Gost
Isaak

Sve skace samo plate ostaju iste.

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

ih kako su osjetili da bi pola crne gore izaslo na ulicu pa su razvukli to malo, nece li se zavrsit protesti do tad.. a tad ce vec bit raspisani vandredni izbori!!

Pravedni
Gost
Pravedni

U našoj prelijepoj nezavisnoj državi je sve preskupo!Skupi život narode!🇲🇪

xyz
Gost
xyz

“Ovo nije zbog pritiaska javvnostui već zbog informacija koje dobijamo sa trerena. Cilj nam je da građanima detaljnop objasnimo na koji način će korisiti elektruični energiju”, istakao je Šebek… Veliki napredsk za ovu Vladu,3 mjeseca ce da upoznaju gradjane sa ovim.Kada je bio referendum 1992 upoznavali su javnost desetak dana.

Bnjjj
Gost
Bnjjj

Da je srece da se smanje cijene struje za obicne ljude,da se napravi koliko treba za jednu porodicu to da bude jeftino,treba biti struja za obicne ljude socijalna kategorija

Aloalo
Gost
Aloalo

Prvo povecajte minimalnu cijenu rada na 335 €, onda povecajte cijenu 0,8%. Pustite nas da disemo.

VagorInvestment
Gost
VagorInvestment

Građani nema straha. Mi smo Država.

Bnjjj
Gost
Bnjjj

Sramota,u Francuskoj zbog struje milion ljudi okupi na demonstracije,ovo sto rade je bezobzirna pljacka aj ti brale plati u grad sa platom300e,placamo subvencije bogatasima tako bahata vlast i EPCG ponasaju se kao srednjovjekovni vladari,ako im ovo prodje trebalo bi ukinut demokratiju i proglasit monarhiju

Send this to a friend