Ekonomija GRADONAČELNIK PODGORICE IVAN VUKOVIĆ

Poskupljenje vode nepopularno, ali u interesu Podgorice

Ivan Vuković

Poskupljenje vode je nepopularno, ali i u interesu razvoja Glavnog grada pa ću stoga stati iza takve odluke, kazao je Ivan Vuković, gradonačelnik Podgorice, odgovorajući na pitanje Dana da prokomentariše zahtjeve političkih partija koje od njega traže da zaustavi poskupljenje koje će proisteći iz Zakona o komunalnim djelatnostima koji je predvidio da se u roku od pet godina postepeno izjednače cijene između pravnih i fizičkih lica.

<<<Vuković da zaustavi poskupljenje vode<<<

On je kazao i da je preduzeće Vodovod i kanalizacija smanjilo broj zaposlenih za 20 i taj trend će se nastaviti jer je to njegov zahtjev ka manadžmnetu.

“Mi smo zahtijevali i uspjeli u namjeri da prolongiramo dio odredbi novog zakona, upravo onog dijela koji se odnosi na izjednačavanje tarifa. Prije nego je priča finalizovana, eksperti su mi kazali da su se stekli uslovi za korekciju cijena jer su one među najnižima u Crnoj Gori uprkos činjenici da se grad kontinuirano širi i da su troškovi sve veći. Ja nisam neko ko je spreman da krši zakone kako bi ubirao jeftine političke poene. Spreman sam da stanem iza nečega što je nepopularno ako mislim da je u interesu Glavnog grada, ali mislim da je ovo u interesu”, naveo je Vuković.

On se nada da će Ministarstvo održivog razvoja i turizma pozitivno ocijeniti njihovu inicijativu za promjenu lokacije za novo groblje. Nova lokacija koja je opredijeljena za groblje je Ćemovsko polje, iza Zetatransa.

“Ovo nije jedina stvar za koju smo se interesovali. Puno je projekata koji trenutno stoje zbog nevažeće planske dokumentacije i na to pokušavamo da odgovorimo kroz izmjene PUP-a”,  dodao je Vuković.

Na pitanje da prokomentariše na Ustavnom sudu osporenu Odluku o održavanju čistoće, ali i odredbu odluke o naknadama za korišćenje opštinskih puteva na teritoriji Glavnog grada, Vuković je saopštio da je to neprijatna okolnost i da predstavlja iznenađenje za Glavni grad.

“Naša je obaveza da se prilagodimo novonastalim okolnostima. Mi smo odgovorna gradska uprava koja poštuje zakone, i tako će biti i ovoga puta”, istakao je Vuković.

Gradonačelnik Podgorice navodi da u Piperima trenutno proširuju put Drezga-Đurkovići-Rogami u dužini od pet kilometara.

“Sve ono što budu zahtjevi mještana mi ćemo uzeti u razmatranje uz molbu da svi zahtjevi budu delegirani ka mjesnoj zajednici. Jednom kad MZ definiše plan aktivnosti za narednu godinu to je za nas prioritet”, rekao je Vuković.

On je naveo da je zadovoljan LED rasvjetom koja je postavljena u gradu.

“U pojedinim ulicama bilo je potrebe za dodatnim prilagođavanjem ili nije bilo dovoljna jaka ili nije bila postavljena na adekvatnoj visini”, kazao je Vuković, dodajući da ne treba gubiti iz vida da je to jedan od najznačajnih projekata.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
VOJO
Gost
VOJO

GLASALI STE PA GLEDAJTE šta vam rade….

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Gost
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Red je na vodu
Udri po narodu
Ali je ti placas

Penzioner
Gost
Penzioner

Ma sto rece

Crni
Gost
Crni

Promaseni kadar

Građanin Kejn
Gost
Građanin Kejn

Grad čine građani. Ako poskupljenje nije u interesu građana,kako to može biti u interesu grada….

iskustvabez
Gost
iskustvabez

Gradonacelnik nepopularan ali u interesu DPS-a.

VOJO
Gost
VOJO

KAKO SU SMANJILI KADA SU OPET ISTI BROJ ZAPOSLILI….

prijatelj
Gost
prijatelj

E mi građani i građanke Podgorice ne pristajemo! Ne!

maximilijan
Gost
maximilijan

Javna komunalna preduzeća bi trebalo da ostvaruju dobit koja će im biti dovoljna za unapređenje rada, bolju infrastrukturu, nova postrojenja – pogone, šta im je već potrebno. Činjenica da se želi izjednačiti cijena vode za domaćinstva i industriju govori da nema industrije i da se troškovi prebacuju na građane. Nigdje u regionu, a pretpostavljam i šire, ove cijene nijesu iste.… Više »

samo kažem...
Gost
samo kažem...

Nije popularno, ali ako je u interesu Podgorice, eee onda u redu. Kakav debilizam…

Kontraš
Gost
Kontraš

Hahahahaha, smanjili broj zaposlenih za 20, a primili 500 više nego što je dovoljno za normalno obavljanje posla. Koji cirkusanti, stvarno misle da je narod malouman.

petar
Gost
petar

pazi mu termin”nije popularno”hahahaha
svaka vlast je ogledalo naroda- Aristotel

Tafko
Gost
Tafko

Zasto brisete ovo? Da nije mozda nesto netacno? Prvo treba uozbiljiti menadzment vodovoda, jer je poskupljenje uzaludni rad ako ovo prvo ne dodje na svoje. Ako ti racun ne dodje jedan mjesec ili ne daj Boze vise, racunaj da nesto mute i da ce ti sledeci put doci neka cifra koja nema veze s mozgom. Tako se peglaju propusti iz… Više »

petar
Gost
petar

nemate vise sto da pokradete, sve ste pokrali!
Ostalo je samo voda i vazduh!!!!!

PEt
Gost
PEt

Voda je JAVNO DOBRO, pripada svim građanima podjednako. Zadatak je preduzeća Vodovod da tu vodu dopremi do građana Podgorice po što manjoj cijeni i uz najniže troškove. Javna komunalna preduzeća se ne osnivaju da bi pravila profit , a pogotovo ne smiju biti utočište za zapošljavanje ogromnog broja partijskih kadrova. Ako se to dešava znači da su građani reketirani jer… Više »

Cdm moracica
Gost
Cdm moracica

Oce li ovi sto su dobili stanove po povoljnim uslovima i vodu da placaju na posebne vodomjere ,naravno po povoljnim uslovima ?

Wilkins
Gost
Wilkins

Samo VODU ??? Poskupite parking prostor, poskupite struju, poskupite smećarinu, poskupite… poskupite… poskupite… sve nam je prejeftino, a sve u interesu PODGORICE, ašto je Podgorica ??? Ulice, beton, zgrade, ili su živi ljudi Podgorica. Znači poskupljenje je u INTERESU građana, pa poskupljuj onda sve, udri sve u interesu Podgorice, građana, naše đece, našeg boljitka, boljeg života, standarda, UDRI !!!

roro
Gost
roro

U interesu Podgorice? Gradonačelniče,grad Podgoricu čine njeni GRAĐANI,pa bi trebalo da se gleda njihov interes.

Sugradjanka
Gost
Sugradjanka

Ovo je strasno.

Jos nam vazduh ostaje besplatan. Za sad

Njegos
Gost
Njegos

Mlad ,zelen bahat,bez iskustva.
Pokušaj da budes nesto sto ti ne pripada zaslugama ,vodi u ponor.

Ne znam
Gost
Ne znam

ovo je sramota sve namet na namet!
Pa se javlja Ministar i veli spremni docekujemo najavljenu predstojecu krizu,evo rješenja.Kad sve toliko poskupi da od nasih para mogu nam davati vece plate tada ce i one porasti 0,5% ili ti nekih 15,20e

Tafko
Gost
Tafko

Prvo treba uozbiljiti menadzment vodovoda, jer je poskupljenje uzaludni rad ako ovo prvo ne dodje na svoje. Ako ti racun ne dodje jedan mjesec ili ne daj boze vise, racunaj da nesto mute i da ce ti sledeci put doci neka cifra koja nema veze s mozgom. Tako se peglaju propusti iz dzepova redovnih platisa. Osim toga, ako ti treba… Više »

Nikola
Gost
Nikola

Ovako i moja baba moze vodit sve..Od danas je sve skuplje i papa…

Muro
Gost
Muro

A jeste razmisljali da smanjte gubitke na mrezi,oko 40% i poboljsate naplatu,odnosno smanjite otpise-koji su isto oko 40%?

Dzordz
Gost
Dzordz

Ma dizi normalno , ionako ne znamo sta da radimo sa parama. A sto se tice kvaliteta vode mozemo i iz lokve piti isto nam je.

Deri ovce
Gost
Deri ovce

Klasičan partijski vojnik bez svog mišljenja. Poražavajuče!

Sjako
Gost
Sjako

Zaposlite jos kadrova stranackih pa da mi placamo vase troskove.

Tramp
Gost
Tramp

Rekao bih nesto fino za ovoga gradonacelnika ali mi Admin nece objavit komentar tako da ostacu nijem povodom ovog finog decka koji nam poboljsava standard.

Muka
Gost
Muka

U interesu Podgorice je da uzmemo pare od građana, a i interesu naših privatnih džepova je isto da uzmemo pare od građana. Tako da građani moraju shvatiti da je to nepopularno ali mi ćemo uzeti pare od njih.

NHM
Gost
NHM

Od trenutka kad je rečeno da se ne smije niko novi zapošljavat zaposleno je skoro 200 osoba, a sad je broj smanjen za 20. Milioni se otpisuju što zbog nesposobnosti kompanije da naplati potrošeno, što namjenski, za glasače dps-a. Kakv gomila jedanaesteraca…

edi
Gost
edi

Da, toliko je otišlo u starosnu penziju!

Dzordz
Gost
Dzordz

Samo vi recite, ako vam treba ima narod da plati. A da li to zasluzujete?

Keka
Gost
Keka

I onda se Janovic cudi zasto bi omladina da ide. Evo jedan os razloga. Samo se harac uzima a plate ka u Burundi, a posla sve manje. A bjezite djeco sto prije

Lipovo
Gost
Lipovo

GRADONACHELNICHE! Nije voda, niti ,,Vodovod,, – AUTOPUT. U Tvom I interesuje Glavnog grada bi trebali da su svi njegovi gradjani RAVNOPRAVNI.

roro
Gost
roro

Pa koliko je to poskupljenje? 20%.50%,100%..Može ovaj narod da istrpi i 200%! Milo,koji si ti meni kralj.

nalso
Gost
nalso

ko je stavio ovaj naslov, želim mu kredite cio život

Joxim
Gost
Joxim

Ovo samo ne razumiju neprijatelji uspravne CG. Voda poskupljuje isključivo da bi narodu bilo bolje. Zato je poskupio i hljeb,pa se sad prodaje po 70 dinara,a ljude neće da shvate da je to samo za njihovo dobro.

Zvizdan
Gost
Zvizdan

Da ste postavili nove cijevi, sprijecili gubitke i nelegalne prikljucke,postavili vodomjere u svaki stan, umjesto 500-600 zaposlenih u vodovod sveli na 20 koliko je normalno , ni poskupljenje ne bi bilo problem ovako je to velika greska i jos kazes da je bolje za nas

Sanker Janis
Gost
Sanker Janis

A nije ih on prijatelju smanjio NA 20 nego je tih 600 i kusur smanjio ZA 20… žasu

gost
Gost
gost

Umjesto da neko odgovara za gubitke od 50% najlakse je poskupiti vodu i natovariti gradjanima.I onako svaki racun za vodu je nerealan….posebna prica.

Ime
Gost
Ime

A šetalište uz Moraču! Kad će to doći na red?

Belgijanac
Gost
Belgijanac

Decko je smijesan, ali nije on kriv…

Bradonjica
Gost
Bradonjica

Dobro je da tvoj vojvoda nije smiješan i ona baba terorista iz ambasade

svenaopako
Gost
svenaopako

Mora kada je u Pg vodovodu zaposljeno duplo vise radnika,nego sto je realno potrebno.

Trol
Gost
Trol

Toplo prepkrucujem gradonacelniku i JPVK da porade malo na naplati, umjesto sto svake godine otpusju barem polovinu onoga sto su prodali, jer ce se time steci uslovi za smanjenje cijene vode. Jer ako duplirate cijenu, otpisivacete indalje bar za tu istu poloviju koja nece da plati, samo cemo ki naivni placat. Ajko malo saradnje drzave sa drzavom – vi na… Više »

Артур
Gost
Артур

Сваког мјесеца поштар на гомилу остави рачуне за воду онима који не плаћају,тако да могу да завирим.Дугови се крећу и до 800€ и то све код општинских службеника,активиста и гласача ДПСа.Могу и да фото документујем но ћу доћи под удар закона.

prijatelj
Gost
prijatelj

Arture, Arči dobro doša’ sa portala RTCG vođe na CDM!

Sejo
Gost
Sejo

Zaslužili smo upravo to. Bravo Mićkooo

Plana brda
Gost
Plana brda

Predizborna godina, treba platiti stotine glasača DPS iz “Vodovoda”.. Kolika je bila dobit Vodovoda za ovih 10 mjeseci, da znamo zašto poskopljuju?

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Pravi DPS odgovor.Ukratko uzimamo vam građani vaše pare za potrebe vlasti-privilegovani stanovi,bespovratni krediti i drugo sve za naše drage funkcionere,a za vaše dobro.Neka,to su naši građani i zaslužili.

Send this to a friend