Ekonomija

Poslanici raspravljaju o moratorijumu bez kamate; Konjević: Bojim se da su banke jače od građana i u ovom parlamentu

Poslanici u crnogorskom parlamentu danas su nastavili rad i raspravljaju o Prijedlogu zakona o odlaganju plaćanja kreditnih obaveza korisnika kredita, koji je predložio poslanik SDP-a Raško Konjević.

Tim zakonom predviđeno je odgađanje otplate kredita bez naplate kamate, čime bi kako je kazao Konjević korist imali i građani i privreda.

“Bojim se da su banke jače od građana i u ovom parlamentu“, kazao je Konjević uz pojašnjenje da moratorijum mogu da uzmu samo građani koji to žele.

On ističe da to nije nikakvo opraštanje dugova građanima, kao i da ne mogu samo građani da snose teret krize.

Poslanik DF-a Slaven Radunović saopštio je da neće glasati za taj zakon, jer kako kaže, u vrijeme moratorijuma banke neće odobravati nove kredite.

I poslanik PzP-a Branko Radulović saopštio je da neće glasati za moratorijum, jer se kako kaže, boji reakcije malog tržišta. Saopštio je i da bi podržao moratorijum samo za određene, ugrožene građane.

Iz GP URA saopšteno je da neće podržati moratorijum bez ograničenja. Poslanik Miloš Konatar, kazao je da su za odgađanja otplate kredita koja neće ugroziti poslovanja banaka.

“Ako urušimo finansijski sistem nismo napravili korist ni za građane ni za državu”, poručio je Konatar.

Radulović i Konatar su poručili da se zalažu za sveobuhvatan paket reformi, koji bi uključio i moratorijume za ugrožene građane.

SNP i SD su pozvali na dogovor oko modela koji bi bio prihvatljiv i za građane i za banke.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vaše ime
Gost
Vaše ime

ovaj Marko Miličić je…PI

Gradjanin CG
Gost
Gradjanin CG

Nece banke dat narode a ovi experti svaki dan dizu cijene svega ama bas svega ovo je sunovrat svega u nasoj zemlji gori su od prethodne vlade milion puta

Jasminka
Gost
Jasminka

Vrhhh

MUČENIK
Gost
MUČENIK

Ajde pomognite malo narodu nemožemo više leba i dzema jesti, jesmo dužni te kredite ali situacija je takva da je to teško vraćati male plate 350e kako.

Boki
Gost
Boki

Gradjani

Za !!

Send this to a friend