Ekonomija

Postavljena signalizacija na panoramskom putu Durmitorski prsten

U okviru projekta „Razvoj panoramskih puteva“, završeno je postavljanje signalizacije pored puta na panoramskoj ruti „Durmitorski prsten“.

Kako je saopšteno iz Ministarstva turizma i održivog razvoja, ova atraktivna panoramska ruta duga je oko 80 km a odlikuju je spektakularni pogledi na vrhove Durmitora, kanjone, jezera i doline.

“S obzirom na konstantan rast turista na sjeveru Crne Gore, razvoj panoramske rute će doprinijeti atraktivnosti ovog područja, uz poboljšanje iskustva turista. Planiran je i nastavak razvoja ove rute i to izradom promotivnih mapa i audio vodiča na crnogorskom, njemačkom i engleskom jeziku. Takođe, predviđeno je raspisivanje tendera za uređenje 16 lokacija duž rute, a radovi će se obaviti na proljeće naredne godine”, navode oni.

Cilj projekta “Razvoj panoramskih puteva“ je, kako ističu,  povezivanje turističke ponude juga i sjevera Crne Gore, kako bi se promovisale oblasti izuzetnog turističkog potencijala i prirodnih ljepota.

“Razvoj panoramskih ruta podrazumijeva i uređenje vidikovaca i odmorišta, povezivanje sa postojećim rutama vina, sira i meda, kao i razvoj turizma zasnovanog na prirodi i kulturi. Do sada je u Crnoj Gori uređen panoramski put ‘Krug oko Korita’, odnosno put kroz Kučke planine, na kome su postavljene signalizacija, vidikovci sa klupama za odmor i pješačka staza, a urađene su i promotivne mape na sedam jezika i audio vodič na tri jezika”, zaključili su oni.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vesna
Gost
Vesna

Samo da nam i tamo ne zakace kakav rizort i golf terene

Zeljko
Gost
Zeljko

Mi to prodjemo i biciklom ,nema ljepse prirode na balkanu a i sire

Fuksa
Gost
Fuksa

Ja sam prosle godine i to MOTOROM isao (jun mjesec) nemam pojma koji je to dio “Prstena”, od pivskog prema Zabljaku… Tad i nikad vise ! Predjeli jesu lijepi ali put je bio najblaze receno – katastrofalan ! Usko, odvaljeni dijelovi puta, ne mogu se zaobici 2 vozila (podrazumjeva se) pa vracu se unazad, pored nekog ambisa (naravno moramo i… Više »

Dalibor
Gost
Dalibor

Prije 20 dana sam prvi put u životu (39g) prošao putem od Pivskog jezera,preko Trsa,ka Žabljaku.Put je uzak,ali nebi valjalo da je širi,ovako ne remeti prirodu.Nijesam imao problem da se mimoilazim,a išao sam kombijem.Što si tiče ljepote,ovo je najljepši predio u Crnoj Gori!

Pogba
Gost
Pogba

Zbog takvih kao sto si ti u mokasinama i sa zalizanom kosom i motrima se ne ide na prsten oko Durmitora,da je srece da nisu uopste asfaltirali taj pit pa da se moze samo sa terenskim vozilima proci kako bi cjelokupan dozivljaj bio potpun. To je planina,divlja ljepota i radi tebe se nece pista praviti,ako ti se ne svidja pravac… Više »

Fuksa
Gost
Fuksa

@Pogba sreco moja zatucana sa predrasudama.. Celav sam pa se ne mogu zalizati, mokasine nikad u zivotu nosio nisam, nita protiv ali ja ih ne volim.. A sto se teme tice.. Ne trazim ja piste i magistrale da se prave, dalekoooo od toga! Trazim da se put ODRZAVA, prosiri na par poprilicno rizicnih mijesta, naprave malo uredjenija stajalista za pauze… Više »

requiem
Gost
requiem

ja sam isao prije 20tak dana od pluzina, preko trse, do zabljaka. Predjeli su nevjerovatni, prutas, sedlo, todorov do. Put jeste uzak, ali nema rupa, odrona moze biti dok se penjes uz kanjon, ali tamo ga samo ultraskupa galerija cijelim putem moze spasiti od odrona, i NEMA NIGDJE odvaljenog puta, to ne znam gdje si vidio. Ne bih se zalio… Više »

Ugo
Gost
Ugo

Bravo! Zavrseno na kraju sezone.

Ve$a
Gost
Ve$a

A vi podgoricani htjeli malo po planini? 😁😁😁 nemali kad…auuu 😝😝😝

stari
Gost
stari

Ako je neko skoro vozio ovom rutom, kakav je put? Može li se sve proći malim autom ili treba džip?

Zaro
Gost
Zaro

Cijelom dionicom je vrlo dobar asvalt, malim autom slobodno.
Pozdrav Zdravko

stari
Gost
stari

Hvala

Send this to a friend