Ekonomija

Potpisan ugovor: CGES zbog Luštice podigao kredit od 20 miliona eura

Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) i Njemačka razvojna banka (KfW) potpisali su danas ugovor o kreditu vrijednom 20 miliona eura, kako bi na poluostrvu Luštica bila izgrađena elektroenergetska infrastruktura.

Kako je saopšteno iz CGES-a, ugovor o finansijskom aranžmanu potpisali su izvršni direktor te kompanije Dragan Kujović i direktor KfW za Crnu Goru i region Jerg Meilike.

“Navedeni projekat obuhvata izgradnju nove trafostanice 110/35 kV u Radovićima, proširenje trafostanice 110/35 kV u Tivtu, postavljanje podzemnih 110 kV kablova  koji povezuju trafostanicu Radovići sa postojećim nadzemnim 110 kV vodom Tivat-Budva, Takođe, podrazumijeva i realizaciju  novog nadzemnog 110 kV voda Lastva-Kotor, kao i rekonstrukciju nadzemnog 110 kV voda Tivat-Lastva”, ističu u CGES-u.

Realizacijom te značajne investicije, dodaju, obezbijediće znatno veći nivo sigurnosti i pouzdanosti u napajanju strujom svih potrošača na području tog dijela primorja, kao i kapacitete za priključenje novih turističkih kompleksa, čija je izgradnja u planu.

“Povezaćemo i energetske objekte u primorskom dijelu naše države. Sam projekat će usloviti razvoj turizma na području Luštice, čime se može konstatovati da se očekuje velika socio-ekonomska dobit, kako države, tako i tog dijela primorja”, poručuju iz CGES-a.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Enigma
Gost
Enigma

Nadam se da je svojom imovinom garantovao ovaj Kujović!!!!!

Budvanin
Gost
Budvanin

Nego sto?

Send this to a friend