Ekonomija

Potrebno veće prisustvo čeških kompanija u Crnoj Gori

Kvalitetne političke odnose Crne Gore i Češke treba da prati i snažnija ekonomska saradnja, zbog čega je potrebno veće prisustvo čeških kompanija u Crnoj Gori ali i bolja prezentacijom crnogorskih investicionih potencijala. To je saopšteno na sastanku potpredsjednika Skupštine Crne Gore i predsjednika parlamentarne Grupe prijateljstva sa Češkom Branimira Gvozdenovića i ambasadora Češke u Crnoj Gori Karelom Urbanom.

“U otvorenom i prijateljskom razgovoru sagovornici su razmijenili mišljenja o odnosima dvije države te o aktuelnom društveno-političkom trenutku u Crnoj Gori i regionu. Izraženo je obostrano zadovoljstvo što je integracija Zapadnog Balkana i dalje spoljnopolitički cilj Češke, te činjenicom da će aktuelno češko predsjedavanje Višegradskom grupom – V4 nastojati da pruži dodatan doprinos u pravcu brže integracije regiona”, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

Konstatovano je da će aktivnosti koje Skupština Crne Gore planira za predstojeći period, prije svega “Konferencija mladih parlamentaraca EU i Zapadnog Balkana” i okrugli sto na temu: “Zakonodavno djelovanje u kontekstu investicione atraktivnosti”, otvoriti nove prilike za konkretno djelovanje i uspostavljanje saradnje u brojnim oblastima.

Send this to a friend