Ekonomija

Pozitivan ambijent da privuče u Ulcinj i Crnu Goru investitore iz Njemačke

Saradnju između Crne Gore i Njemačke je dobra, a naša zemlja i Ulcinj su stvorili pozitivan invensticioni ambijent, te se nadam da to će biti podsticaj i za potencijalne invenstitore iz Njemačke, kazao je predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić na  sastanku sa ambasadorom Njemačke u Crnoj Gori Robertom Veberom.

Kako je saopšteno iz Opštine Ulcinj, Nrekić i potpredsjednici lokalne samouprave Hadidže Đoni i Astrit Hodža predstavili su Veberu projekte koji se trenutno realizuju u tom mjestu, a predsjednik Opštine naglasio je realizaciju projekta izgradnje sistema za vodosnabdijevanje i odvodjenje otpadnih voda u Opštini Ulcinj, za šta su sredstva obezbijeđena iz aranžmana zaključenog između Vlade Crne Gore i Njemačke banke za razvoj KfW.

“Istakao je i dobre odnose i realizaciju nekoliko projekta sa Njemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju GIZ, naglasivši saradnju na regionalnom projektu za sprečavanje odlaganja otpada u moru i finansijsku podršku za nabavku dodatnih kontenjera za odlaganje otpada i druge opreme za potrebe Opštine Ulcinj i Komunalnog preduzeća, najavljujući da će se primopredajni protokol za opremu obaviti na Dan Opštine Ulcinj – 4. aprila”, dodaju u Opštini.

Na sastanku je posebna pažnja posvećena i Ulcinjskoj solani, te je Veber obećao da će ambasada i Njemačka dati punu podršku u tom kontekstu i da će nastaviti da prate proces njene zaštite.

“Veber je istakao da postoji velika zainteresovanost da se postojeći odnosi još unaprijede, s obzirom na to da Opština Ulcinj ima veliki razvojni potencijal i neiskorišćene resurse. Zahvalivši se na toplom prijemu, njemački ambasador je naveo da vjeruje da će u skorijem periodu zajedno sarađivati na projektima od značaja za Ulcinj”, zaključuju u ulcinjskoj samoupravi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

Pa privukoste li više te investitore evo 30god.Ne možete zemlju od 500 000stsnovnika da razvijete

Send this to a friend