Ekonomija

Predsjednik CRBC-a stiže u Crnu Goru, sa predstavnicima Vlade razgovaraće i o petlji Smokovac

Predsjednik CBRC-a Du Fei stiže u Podgoricu, saznaje CdM. On će, kako nezvanično saznaje CdM, u Crnoj Gori boraviti nekoliko dana, a planirano je i da razgovara i sa predstavnicima Vlade i obiđe gradilište prve dionice auto-puta. Jedna od tema razgovora biće i izgradnja petlje Smokovac, koju će, najvjerovatnije, graditi ova kompanija.

Posjeta je uobičajena praksa, jer predsjednik CRBC-a redovno obilazi podružnice njegove kompanije, jer su mu od izuzetnog značaja projekti koje ova kompanija realizuje na Balkanu.

Kako CdM saznaje, ugovor o izgradni petlje Smokovac još nije gotov, nije je još stigao do Vlade i tek treba da bude koncipiran.

Ministarstvo saobraćaja uputilo je zahtjev Ministarstvu održivog razvoja za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju prve faze petlje Smokovac na auto-putu Bar-Boljare.

Zahtjev se odnosi na građevinski dio petlje, naplatnu rampu i trafostanicu 20/0,4 KV. Petlja će se nalaziti u Podgorici, na katastarskim opštinama Rogami i Doljani.

Vlada je na sjednici 17. januara dala saglasnost Ministarstvu saobraćaja za izvođenje potrebnih radova na petlji Smokovac koja, saglasno važećim dokumentima, predstavlja vezu auto-puta Bar-Boljare i Jadranskojonskog auto-puta, kao i priključak na postojeću putnu mrežu.

Gradnja prioritetne dionice od Smokovca do Mateševa, dugačke 41 kilometar, počela je 11. maja 2015. godine, od kada kreće rok od četiri godine za završetak radova. Od kineske Eksim banke pozajmljena su 944 miliona dolara na 20 godina, sa kamatom od dva odsto, uz grejs period od šest godina.

M.Dušević 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bata Gašić
Gost
Bata Gašić

Vidi se iz aviona usko grlo na uključenju/isključenju đe će se u sezoni čekat taman da se ubije vremenska razlika sa Platijama

Bnjjj
Gost
Bnjjj

A ostale deonice kada ce se gradit

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Sto ste svi negativni u komentarima? Slika bas supet!!!

Kaca za kupus
Gost
Kaca za kupus

Ko zna šta će još biti zaboravljeno?

JaviSe
Gost
JaviSe

Ja predlazem da zvanicni naziv petlje bude Brajovicev cvor.

Zatvoren ciklus
Gost
Zatvoren ciklus

Građevinski dio petlje-Brajov čvor, naplatna rampa-Limenka i trafostanica 20/0,4 KV-Ramada!

Coa
Gost
Coa

Zasto jednom ne napisete kada je pozajmljen novac od kineske Eksim banke odnosno kada istice grejs period od 6 godina

Prof
Gost
Prof

Stiće nam svima na racun, ne boj se.

Send this to a friend