Ekonomija

Predstavljen Vodič kroz budžet Opštine Bar za 2021. godinu

Opština Bar predstavila je “Vodič kroz budžet za građane”, brošuru koja na jednostavan i razumljiv način prikazuje plan budžeta Opštine Bar za 2021. godinu.

“Ova publikacija napravljena je kako bi građanima predstavila finansijski okvir za funkcionisanje Opštine i njenih službi, i kao osnov za zajedničko razmatranje, davanje sugestija i primjedbi”, saopšteno je iz opštine.

Kako su dodali, stvaranjem ovakvog dijaloga, Opština na najefikasniji način pokazuje otvorenost uprave prema građanima.

“Nacrt budžeta Opštine Bar za 2021. godinu koncipiran je kao balansiran i uravnotežen plan prihoda i rashoda lokalne uprave za godinu pred nama”, ukazuju iz opštin.

U ovoj fazi, Nacrt budžeta je na javnoj raspravi, te građani, odbornici u Skupštini opštine i svi zainteresovani mogu dati svoje komentare, mišljenja i sugestije.

Opština Bar pozvala je građane da se informišu o nacrtu budžeta kroz brošuru, koja je dostupna na web sajtu Opštine www.bar.me, i da se uključe u donošenje odluke o budžetu kroz svoje sugestije.

“Vodič kroz budžet za građane“ urađen je na osnovu Nacrta budžeta, a u brošuri se može vidjeti i dio predloženih projekata za realizaciju u Baru u narednoj godini, kao i načini na koje građani mogu dostaviti svoja zapažanja.

Izrada Vodiča omogućena je u okviru projekta “Jačanje transparentnog i odgovornog upravljanja javnim finansijama u Crnoj Gori“, koji podržava Ministarstvo finansija Republike Slovačke, a sprovode ga Ministarstvo finansija Crne Gore i UNDP

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

A đe su investicije koje otvaraju radna mjesta, đe je Liko Soho hotel, Luka Bar, povećanje plata, Lučka zona, fabrike

Send this to a friend