Ekonomija

Predstavnici Makedonsko-turske privredne komore kod Boškovića 

Predstavnici Makedonsko-turske privredne komore (MATTO), koja okuplja makedonske firme i prvenstveno turski kapital, sa počasnim konzulom Republike Turske u Bitolju, Ajdovanom Ademoskim, boravili su danas u posjeti Ministarstvu odbrane.

Tokom razgovora sa ministrom odbrane, mr Predragom Boškovićem, razgovarano je o saradnji Crne Gore i Republike Turske na polju nabavke proizvoda vojne industrije, uz naglasak da i ekonomska saradnja Crne Gore i Republike Makedonije ima institucionalne osnove za dalji razvoj i unapređenje.

“Ministar je istakao da je Vlada Crne Gore snažno posvećena jačanju i promociji crnogorske privrede, valorizaciji resursa i kreiranju povoljnog poslovnog ambijenta, a da su politička i bezbjednosna stabilnost uslov za privredni napredak”, saopšteno je iz Ministarstva.

Bošković je govorio o prioritetima u razvoju kapaciteta sva tri roda Vojske Crne Gore.

Predstavnici Makedonsko-turske privredne komore (MATTO) i počasni konzul Ademoski borave u trodnevnoj posjeti Crnoj Gori, sa ciljem upoznavanja sa investicionom klimom i konkretnim mogućnostima za ulaganja.

“Porast interesovanja za investiranja u Crnoj Gori zabilježen je naročito nakon ulaska Crne Gore u NATO i to u sektorima turizma, poljoprivrede, energetike, infrastrukture i bankarstva”, navode u Ministarstvu.

Send this to a friend