Ekonomija

Premijer: Aman je brend, sporna je staza koja se ne može priključiti zakupu, postoji strah od arbitraže

Sveti Stefan

Aman je brend, a brend Amana je privatnost, kazao je večeras u emisiji Načisto premijer Zdravko Krivokapić. On je istakao i da postoji strah ukoliko se dogodi arbitraža, koju je najavila kompanija Adriatic properties, koja upravlja Svetim Stefanom.

“Naravno, ja moram da podsjetim građane da je 2015. godine napravljen aneks ugovora kada je produžen 12 godina koncesija, smanjena vrijednost koncesije sa milion i 600, na mlion i 200 eura. Ono što je tada bilo do tada u ugovoru sa 11 mjeseci angažovanja Svetog Stefana, svedeno je na osam mjeseci. To je Skupština prihvatila. Ova Vlada se nalazi u zatečenom stanju”, rekao je Krivokapić.

On je dodao da ta sporna kaluzula jeste u direktnoj korelaciji sa ovim što predstavlja imidž Amana, a to je privatnost.

“Vi znate da u prethodnom vremenskom periodu postoji jedna sporna staza, koja predstavlja karakteristiku korišćenja svakog građanina. To ne može da bude sastavni dio, kao što je neko namijenio da se priključi zakupu. Mi smo četiri puta direktno kontaktirali vlasnika i obavili razgovore, i zadnji je obavljen mislim juče kada je ministar Jakov Milatović sa građanima dogovorio da ove godine startuje Sveti Stefan, da radi punim kapacitetima, a rješavanje problema sa lokalnim stanovništvom će biti riješeno”, naveo je premijer.

Oni su odustali, dodao je, i poručio da ostaje da se vidi kako će na njihov dopis, koji će biti upućen, reagovati vlasnici.

Krivokapić je kazao i da bi bio neozbiljan kada bi rekao da nema straha od arbitraže.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Emanon
Gost
Emanon

Hahahaha… Staza?? Kazete da je staza glavni problem?? Nijeste mogli izmisliti nista bolje?

Send this to a friend