Ekonomija

Premijer Antigve i Barbude o uvođenju ekonomskog državljanstva u CG

Predsjednik Vlade Duško Marković i premijer Antigve i Barbude Gaston Brauni ocijenili su da male države poput Crne Gore i Antigve i Barbude imaju dovoljno prostora za saradnju na globalnim pitanjima poput klimatskih promjena i da današnji sastanak treba da označi početak direktne saradnje dviju država.

Naime, oni su se sastali danas tokom Global Citizen Foruma 2017.

Zahvalivši se Brauniju na boravku u Crnoj Gori Marković je iskazao solidarnost naše zemlje sa narodom Antigve i Barbude koji je nedavno pretrpio katastrofalna razaranja dejstvima orkana Irma i Marija.

„Iako je Crna Gora na drugoj hemisferi imamo dosta toga zajedničkog“, rekao je Brauni.

Marković i Brauni zaključili su da dvije zemlje čija je dominantna privredna grana turizma mogu sarađivati i na razmjeni iskustava kao i u privlačenju renomiranih investitora.

Brauni je ohrabrio Crnu Goru u sprovođenju plana uvođenja ekonomskog državljanstva rekavši da je njegova zemlja za četiri godine od kako je krenula sa sličnim programom uspjela da privuče značajne investicije obogaćivanjem ponude kao i da diversifikuje ekonomiju.

„Danas se 20 odsto našeg BDP-a zasniva na posljedica naše odluke da uvedemo ekonomsko državljanstvo“, rekao je Brauni dodajući da projekat nije proizveo ni jednu negativnu posljedicu.

B.M

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljubomir Bulato
Gost
Ljubomir Bulato

Kupovina drzavljanstva,koja je bila vrlo prisutna u malim,egzoticnim,Caribbean zemljama je vec odavno okarakterisana kao zakonski nepripvatljiva infuzija novca,koja kreira mogucnost pranja novca,neplacanja taxa,poreza na revenue,kapitalnu dobit itd.i vec je duze vremena na radaru USA i drugih razvijenih zemalja,koje se zalazu za transparentnost stvaranja i kretanja novca. Ako je Crna Gora stvarno zaintresovana da unese vise invasticija u zemlju,omogucite ljudima ciji… Više »

cinik
Gost
cinik

Konačno ravnopravni partneri.

Send this to a friend