Ekonomija

Premijer spreman da objavi imena funkcionera koji su dobili stanove pod povoljnim uslovima

Ilustracija

Vlada ne poklanja stanove, već ih dodjeljuje pod povoljnim uslovima, na sličan način postupaju i druge države, druge grane vlasti u Crnoj Gori, kao i strane i domaće kompanije, rekao je danas predsjednik Vlade, Duško Marković, tokom Premijerskog sata, ističući da je spreman da skine oznaku tajnosti sa imena funkcionera koji tako obezbijede krov nad glavom.

<<<Ovo su zlatne godine crnogorskog turizma<<<

<<<Marković: Prosječna penzija u Crnoj Gori za oko 65 eura veća nego u Srbiji<<<

Marković je, odgovarajući na pitanje Neđeljka Rudovića iz Kluba poslanika SNP – DEMOS, kazao da se o kriterijumima za dodjelu stanova pod povoljnim uslovima može razgovarati i da će uvažiti sugestije koje dobije.

“U crnogorskoj javnoj upravi radi na desetine hiljada zaposlenih, neki kao funkcioneri, većina kao državni službenici. Valjda je normalno da im država, gle čuda, kao poslodavac omogući da po povoljnim uslovima obezbijede krov nad glavom”, istakao je predsjednik Vlade.

Prokomentarisao je da je pitanje postavljeno tako da pomišlja da bi Crna Gora bila obećana zemlja kada bi funkcioneri bili beskućnici.

“Hoćete da kažete da je ispravno da mlada osoba koja gradi karijeru u državnoj upravi, a svi znamo kakve su plate u državnoj upravi, cijelog života ostane kod roditelja, da nema pravo na podšku poslodavca da dostojanstveno i od svog rada gradi svoju budućnost? Državni službenici nijesu politički imenovane ličnosti, već profesionalci koji će raditi i u nekoj budućoj vladi”, rekao je Marković, dodajući da će nastaviti da ih podržavaju u rješavanju stambenih pitanja, sviđalo se to nekome ili ne.

Predsjednik Vlade je naglasio da je u sektoru bezbjednosti u posljednje četiri godine više od 700 zaposlenih riješilo stambeno pitanje po povoljnijim uslovima te da će u ovoj godini oko 150 zaposlenih takođe biti u prilici da dobije kredit za poboljšanje uslova stanovanja, izgradnju ili kupovinu stana.

“Sindikat bezbjednosnih institucija je uz podršku Vlade započeo projekte za zaposlene u Baru, Cetinju, Beranama, Pljevljima, Herceg Novom, Ulcinju, Danilovgradu, za još oko 300 stambenih jedinica. U prosvjeti imamo 318 zaposlenih koji su stambena pitanja riješili po povoljnijim uslovima. Samo u posljednje dvije godine ovo važno egzistencijalno pitanje riješilo je i 160 zaposlenih u zdravstvu”, precizirao je Marković.

Ukazao je i da je zahvaljujući projektu 1000+ čak 1.175 porodica riješilo stambeno pitanje.

“I to je kupovina po povoljnim uslovima, i to je projekat ove Vlade. A, za razliku od pojedinih, ja rješavanje stambenog pitanja ne doživljavam kao privilegiju, već kao potrebu”, poručio je Marković Rudoviću.

On je kazao da je spreman da skine oznaku tajnosti sa imena funkcionera koji po povoljnim uslovima obezbjeđuju krov nad glavom, pošto oni svoju imovinu prijavljuju Agenciji za sprečavanje korupcije, uključujući i detaljne podatke ako su stan ili kredit dobili na osnovu odluke Vladine komisije, te ne vidi zašto se i odluka o dodjeli stana ili kredita funkcioneru ne bi objavila.

“Dok god budem predsjednik Vlade, stambena politika se može samo unapređivati kako bi što veći broj zaposlenih i građana, koji su u stanju takve potrebe, rješavao stambeno pitanja”, kategoričan je bio Marković.

Ž.N.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gojko
Gost
Gojko

Ovo je samo dolivanje ulja na vatru.Sve ukazuje da cemo imati najvrucu jesen od pocetka visepartiskog sistema.

djuradj
Gost
djuradj

…pod povoljnim uslovima treba omoguciti kupovinu stanovnicima koji ne mogu kupiti po standardnim uslovima…a lice koje ima godisnji prihod preko 40000/50000e nije ugrozeno…treba dati onome ko nema…

Dejan
Gost
Dejan

Pa zar treba biti spreman za takav potez? To je obaveza Vlade prema svojim gradjanima! To teba da bude transparentno uvijek.

Bnjj
Gost
Bnjj

Kakva olupina od države bruka i sramota da se stanovi daju po bafatelnim cijenama nije im dovoljno što katastrofalno rade

Paulina
Gost
Paulina

Koji ne mogu aplicirat ni za kredit od 100 eura a ne za stambeni

Paulina
Gost
Paulina

Sta je sa ovima koji godinama rade bez rjesenja u drzavnim i privatnim ustanovama bez krova nad glavom i bez izgleda za stalni radni odnos?

Zvizdan
Gost
Zvizdan

Nemas sto da budes spreman ,vec to treba da je na vidjelo uvijek.
I zasto bi njima davali stanove po povoljnim uslovima kad imaju ogromne plate i beneficije

Ja sam za
Gost
Ja sam za

“””””POSTUPAK NAPLATE JE U TOKU “””
Ja bi Vas u lijepu penziju I da sjedite pored Tare I divite se DEVASTACIJI najljepse rijeke u Svijetu….

Ja sam za
Gost
Ja sam za

“”””PAZLJIVO OSMISLJEN DUG DRZAVE C.G.”””:
“””cuda velikoga sto procvilje I selo Banjani “””

I sto ima gosti
Gost
I sto ima gosti

Eto malo da vas oraspolozim I odoh sa ovog portala jer cu poceti misliti da sam sa MARSA…
Pozdrav

I sto ima gosti
Gost
I sto ima gosti

Majka u Podgorici prati sina za Ameriku…Place grli ga jeca I na to ce drugi sin
“””Pa jadna nebila vratice se …ide za Ameriku ne ide za Beograd”””

ND
Gost
ND

Ako su svi oni dobili po istim uslovima kao Šehović ( stan od 110000e za 20000e beskamatno),onda nema riječi da se to nazove,nego da urade ono što bi njihove kolege u EU uradile!

Mark
Gost
Mark

Jedno je dobiti stan pod povoljnim uslovima a drugo je poklanjati stan od 80000 m2 za 8000 €.Vrijedjas zdrav razum premijeru,vasa izjava je manipulatorska.
Da ima drzave to bi oborio uztavni sud,jer je diskriminatorki da neko dobije a ja sam podstanar.Sramota !!

Brajan
Gost
Brajan

Iz Vrhovnog suda saopštili su „Danu“ da je Vesna Medenica krajem prošle godine od Uprave za imovinu dobila stambeni kredit od 40.000, pod povoljnim uslovima i da vraćanjem 6.800 eura više nema dug prema državi. Predsjednica Vrhovnog suda je, inače, stambeno zbrinuta – posjeduje kuću od 146 kvadrata u Podgorici Medenica je ranije od države po povoljnim uslovima dobila stan… Više »

Slavko
Gost
Slavko

A Crnogirska djeca idu u inostranstvo da sa fakultetskim diplomama voze kamione. Samo vi glasajte DPS.

Objavi, brate
Gost
Objavi, brate

Šta ima da bude spremna? Ako to nije kriminal, privilegija, mito ili korucija, u čemu je problem?

buzz
Gost
buzz

Tako se brani glasačka mašinerija i armija uhljeba. Učite od ovog čovjeka. A u međuvremenu…https://www.cdm.me/ekonomija/mladi-i-skolovani-napustaju-crnu-goru-u-potrazi-za-boljim-zivotom/

Send this to a friend