Ekonomija

Preuzmite besplatan priručnik za trgovanje na berzi

Od početka godine do danas, Dow Jones indeks je porastao 5,4 odsto  a prije dva mjeseca dostigao je svoj istorijski maksimum, prebacivši 21.000 poena.

Snažan rast berzanskih indeksa, naročito američkih, kakav dugo vremena nije zabilježen, obilježio je kraj 2016. i početak 2017. godine.

Da li ste znali da pored indeksa, na umreženoj svjetskoj berzi može da se trguje i valutama, zlatom, naftom i akcijama najvećih svjetskih kompanija (takozvani CFD-i)? Interesuje vas kako?

KapitalRS, samo danas svim čitaocima CdM-a poklanja priručnik ‘Trgovanje na svjetskoj berzi za početnike’ koji možete besplatno preuzeti ovdje.

Dow Jones Industrial Average je najstariji berzanski indeks na svijetu.  Nastao još 1896. godine, on objedinjuje 30 velikih američkih kompanija čijim se akcijama trguje na Njujorškoj berzi – crème de la crème američke ekonomije.  Ovaj indeks je dugo vremena predstavljao reper za kretanje cjelokupnog američkog tržišta akcija, ali ga od polovine prošlog vijeka, na tom mjestu, polako odmijenjuje sveobuhvatni(ji) berzanski indeks, S&P500.

Priručnik ‘Trgovanje na svjetskoj berzi za početnike’ možete i Vi danas besplatno preuzeti ovdje.

Od početka godine do danas, Dow Jones indeks je porastao 4,5 odsto  a prije mjesec dana dostigao je svoj istorijski maksimum, prebacivši 21.000 poena, da bi se do danas vratio na oko 20.650 poena. Na kretanje cijena akcija, a time i indeksa, osim događaja koji se tiču samih kompanija koje ulaze u njegov sastav, utiču i (geo)politička previranja, ratovi, krize itd. koje predstavljaju tzv. sistematski rizik.

Priručnik ‘Trgovanje na svetskoj berzi za početnike’ možete i Vi danas besplatno preuzeti ovdje.

Send this to a friend