Ekonomija

Pribilović: Berane napredovalo u reformi javne uprave

Opština Berane je napravila značajan iskorak u pogledu servisiranja potreba građana i privrede, ocijenila je ministarka javne uprave, Suzana Pribilović tokom današnje posjete toj Opštini.

Ipak, istakla je ona pred Opštinom je još izazova.

„Pred nama je izazovan period, tokom kojeg ćemo svi zajedno morati da radimo mnogo, kako bi proces reforme javne uprave bio završen na kvalitetan način“, naglasila je Pribilović.

Pribilović je sa saradnicima boravila danas u posjeti opštini Berane, tokom koje se sastala sa gradonačelnikom, Dragoslavom Šćekićem i njegovim saradnicima.

Tokom posjete, ministarka Pribilović i gradonačelnik Šćekić razgovarali su o brojnim temama koje se tiču funkcionisanja opštine Berane, ali i sistema lokalne samouprave u Crnoj Gori.

Više riječi bilo je o aktivnostima koje je opština Berane sprovela, odnosno koje slijede u pogledu daljeg unapređenja rada lokalne samouprave i efikasnog servisa građana i samog procesa reforme javne uprave u Crnoj Gori.

Gradonačelnik Šćekić takođe je istakao da je na današnjem sastanku razmotreno niz važnih tema, pri čemu je poseban akcenat bio na predstojećem toku reforme lokalne samouprave, kao i o aktuelnim i predstojećim projektima gradske uprave i aktivnostima u kontekstu obezbjeđivanja sredstava iz međunarodnih fondova i svim mjerama koje su preduzete u cilju još efikasnijeg pružanja usluga građanima.

Posjeta opštini  Berane je u okviru obilazaka jedinica lokalne samouprave u Crnoj Gori, koje je ministarka javne uprave, Suzane Pribilović započela sa Prijestonicom Cetinje i nastaviće posjetom ostalim opštinama.

Send this to a friend