Ekonomija

Pribilović u Mojkovcu i Bijelom Polju: Podrška u upravi okrenuta ka građanima

Ministarka javne uprave Suzana Pribilović, sa saradnicima, boravila je danas u posjeti opštinama Bijelo Polje i Mojkovac.

Tokom sastanka u Opštini Bijelo Polje, Pribilović i predsjednik opštine Petar Smolović razgovarali su o aktuelnim projektima i budućim planovima u oblasti reforme javne uprave sa fokusom na unapređenje pružanja elektronskih usluga građanima.

Pribilović je istakla da je Opština Bijelo Polje unaprijedila kvalitet svog rada i stvorila uslove za bolji kvalitet život njenih građana i da u narednom periodu treba raditi na unapređenju lokalne samouprave da bude pravi servis građana.

Ona je kazala da je situacija sa korona virusom promijenila svijest građana o tome da je digitalna transformacija neophodna i korisna u svakodnevnom životu. Tako su građani zbog novonastale epidemiološke situacije i privremenih mjera Vlade koje su podrazumijevale izolaciju i život kod kuće, promijenili navike u komunikaciji sa javnom upravom i povećan je broj korišćenja elektronskih usluga.

“Ono što je naš plan u narednom periodu je da budemo prva lokalna samouprava koja će biti elektronska, od predaje zahtjeva do kompletne obrade elektronske dokumentacije i inplementacije elektronskog potpisa”, kazao je Smolović dodajući da sve aktivnosti koje opština sprovodi, imaju za cilj da građanima stvori bolji ambijent, kroz bržu, efikasno i povoljniju lokalnu samoupravu, koja će biti na usluzi građanima i privredi.

Na sastanku u Opštini Mojkovac, Pribilović i predsjednik opštine Ranko Mišnić, razgovarali su o izazovima u oblasti reforme javne uprave i aktuelnim pitanjima i projektima opštine.

Na sastanku je konstatovano da je opština Mojkovac stvorila uslove za bolji kvalitet života građana, i nivo pružanja usluga građanima je na zavidnom nivou, ali da treba raditi još na unapređenju lokalne samouprave, da bude pravi servis građana.

„U ostvarivanju ovog cilja moramo zajednički usmjeriti svoje aktivnosti za dobrobit građana i opštini Mojkovac će uvijek biti otvorena vrata Ministarstva javne uprave i puna podrška u pogledu uspostavljanja javne uprave okrenute ka građaninu“, istakla je Pribilović.

„Trudimo se da unaprijedimo uslove za rad naših zaposlenih, da bi bili kvalitetan i odgovoran servis građanima i profesionalna, odgovorna samouprava“, kazao je Mišnić.

Pribilović je takođe uručila računare u opštini Bijelo polje i Mojkovac namijenjene za elektronsko testiranje prilikom zapošljavanja u organima lokalne samouprave.

Podsjetila je da je ovaj projekat podržan od strane Ministarstva javne uprave i Evropske komisije kroz sektorsku budžetsku podršku i ključni uslov za obezbjeđivanje transparentnost prilikom zapošljavanja.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

Građana kojih skoro i da neće biti osim penzionera

Send this to a friend