Ekonomija

Pribilović u Rožajama: Dosta urađeno ali nas još mnogo toga čeka

Opština Rožaje je uradila mnogo u prethodnom periodu na stvaranju efikasne i ekonomične javne uprave, ocijenila je ministarka javne uprave, Suzana Pribilović tokom posjete toj Opštini.

“Cilj je stvaranje jedne efikasne i ekonomične javne uprave koja mora biti okrenuta ka građaninu i kreirana po njegovoj mjeri. U tom dijelu, opštinska uprava Rožaja je uradila mnogo u prethodnom periodu, ali mnogo toga je ispred nas, jer ovo će sada biti zajednički posao, kako Rožaja tako i Vlade Crne Gore”, naglasila je ministarka Pribilović.

Pribalović je sa saradnicima borabila danas u Opštini Rožaje, tokom koje se sastala sa gradonačelnikom Ejupom Nurkovićem i njegovim saradnicima.

Gradonačelnik Nurković je takođe iskazao uvjerenje kako će u narednom vremenskom okviru biti pouzdan i odgovoran partner Ministarstvu javne uprave u realizaciji mjera i aktivnosti u procesu reforme javne uprave  i istakao aktivnosti koje je Opština Rožaje sprovela, odnosno koje slijede u pogledu daljeg unapređenje rada jedinica lokalne samouprave i efikasnog servisa građana.

Na sastanku je razgovarano i o modelima za uspostavljanje stabilnijeg finansiranja naročito razvojnih projekata u Opštini. U tom dijelu su se usaglasili da je neophodno uspostaviti mehanizam koji će omogućiti veća sredstava iz pretpristupnih fondova EU, a sa  kojima se svakako može riješiti dobar dio problema u gradu.

Takođe, posebna pažnja usmjerena je otvorenim pitanjima u vezi Zakona o lokalnoj samoupravi.

Posjeta opštini  Rožaje je u okviru obilazaka jedinica lokalne samouprave u Crnoj Gori, koje je ministarka javne uprave, Suzane Pribilović započela sa Prijestonicom Cetinje i nastaviće posjetom ostalim opštinama.

Send this to a friend