Ekonomija

Prihodi od turizma dostižu 700 miliona eura

Ivana Đurović, foto: Portal RTCG

Brojke pokazuju odličan rezultat ove turističke sezone. Već je izvjesno da će planirani prihodi od turizma u Crnoj Gori već nakon trećeg kvartala dostići oko 700 miliona eura, kazala je državna sekretarka za turizam u Ministarstvu ekonomskog razvoja Ivana Đurović.

“Imali smo u junu i julu suficit oko 42 miliona eura, rekordni prihodi od PDV-a u iznosu od preko 80 miliona. 2019. u junu i julu smo imali deficit sada je taj deficit za prvih sedam mjeseci manji za preko 42 odsto i apsolutno smo zadovoljni suficitom u sva tri ljetnja mjeseca. Brojke pokazuju odličan rezultat ove turističke sezone”, kazala je Đurović gostujući u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore.

Ona je istakla da su zacrtane brojke za ovu godinu već premašene.

“Prihod budžeta za prvih sedam mjeseci iznosi oko 982 miliona a to je oko 100 odsto planiranog iznosa”, dodala je Đurović.

Državna sekretarka dodaje da su u tom resoru zadovoljni trenutnom posjetom.

“Prošla sedmica je bila na nivou oko 80 odsto iz 2019. to su podaci sa gračnih prelaza. Možemo biti zadovoljni i trenutnom posjetom. U kliko nas vrijeme posluži turisti će dolazit u kontinuitetu”, kazala je.

Na pitanje da li epidemiološka situacija može pokvariti postsezonu Đurović podsjeća da su građanima na raspolaganju tri ili četiri vakcine kojima se mogu vakcinisati a oni dodaje isto tako moraju da žive i rade od svog rada i postoji apsolutno sloboda izbora. Pozvala je sve na odgovornost, nošenje maske i vakcinaciju jer je to, kaže, presudno i za zdravlje i ekonomiju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Markoz
Gost
Markoz

Sigurno je tako.?????????

PG CG
Gost
PG CG

Eto razlike između turista sa zapada i ovih regionalnih turista. 2019-te zarada preko milijardu ojra, a sad 700 miliona.

Anita
Gost
Anita

Na papiru vjerovatno, dje su inace te pare, tj dje ce se usmjeriti, vjer za bolji zivotni standard🤣🤣🤣🤦‍♀️

Mila K
Gost
Mila K

Objasniti državnoj sekretarka kojoj to nije posao šta je suficit i kako se prikuplja PDV. Možda onda nešto korisno odradi za CG turizam.

Stavra
Gost
Stavra

Pa zar ne rekoste da je kao 2019 tad je bilo preko miljardu €

Animus
Gost
Animus

Igre rijecima, vise gostiju, al losijih gostiju, tjs. manji prihod. Uglavnom smo imali sindikalni turizam, setace.

Animus
Gost
Animus

Sad neka turisticke gazde i preduzetnici naprave fond za ljude koji ce ostati bez prihoda, tokom veceg dijela godine, kad nas opet pozatvaraju u gradovima. Tjs, neka im drzava nametne, posto su pricali da moramo nesto zrtvovat za sezonu.

Send this to a friend