Ekonomija

Prijestonica i Opština Bar će sanirati put Brčeli-Građani

Prijestonica Cetinje i Opština Bar napraviće projekat sanacije puta od Građana do Brčela, u dužini od sedam kilometara, dogovoreno je na današnjem sastanku gradonačelnika Prijestonice Cetinje Aleksandra Kašćelana i predsjednika Opštine Bar Dušana Raičevića u mjestu Građani.

Kako je saopšteno iz Prijestonice, Kašćelan i Raičević su razgovarali o valorizaciji privrednih i turističkih potencijala ovog dijela Riječke nahije, kao i o mogućnostima za unaprjeđenje saobraćajne i elektroenergetske infrastrukture.

“Spremni su, kako su saopštili, da u granicama svojih ovlašćenja i moći podrže privrednike i žitelje tog kraja, ističući da je jačanje putne infrastrukture generator svakog razvoja”, navodi se u saopštenju.

Kašćelan je kazao da će Prijestonica u kapitalnom budžetu za narednu godinu planirati sredstva za sanaciju dva kilometara tog puta, na teritoriji cetinjske opštine, te je dodao da je planirana i sanacija udarnih rupa od skretanja ka Rijeci Crnojevića do Građana.

Raičević je rekao da će Opština Bar u najskorijem roku početi sanaciju puta od Brčela prema Građanima.

“Cilj je bolja saobraćajna povezanost ovog kraja sa Barom i Cetinjem, unaprjeđenje turističkog prometa i privlačenje turista iz svih krajeva svijeta, ali i bolji plasman poljoprivrednih i drugih proizvoda na domaćem i stranom tržištu”, ističe se u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili i da u narednom periodu sprovedu zajedničke aktivnosti u cilju poboljšanja elektro snabdijevanja tog dijela Riječke nahije.

Gradonačelnici su posjetili i vinariju Lipovac, gdje su razgovarali sa izvršnim direktorom Savom Kneževićem.

“Na sastanku je ocijenjeno da su ovakvi i slični kompleksi, koji kombinuju kvalitetnu turističku ponudu i domaće proizvode, potencijal koji zaslužuje pažnju lokalnih uprava i države, a sve u cilju razvoja ruralnih predjela i kreiranja jedinstvenog turističkog proizvoda koji prati potrebe savremenog turiste”, zaključuje se u saopštenju.

6 Komentara na "Prijestonica i Opština Bar će sanirati put Brčeli-Građani"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend