Ekonomija Delegacija ZZZCG u radnoj posjeti Hrvatskom zavodu za zapošljavanje

Primjer dobre prakse u korišćenju grantova za samozapošljavanje

Zagreb

Predstavnici Zavoda za zapošljavanje dobili su korisne informacije i upute od kolega iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, koji će biti od značajne pomoći prilikom realizacije grantova za samozapošljavanje iz evropskih fondova.

Delegacija Zavoda, u sastavu pomoćnici direktora mr David Perčobić i mr Goran Bubanja, te načelnica Službe za finansije i preduzetništvo mr Svetlana Krgović i savjetnica za kreditiranje Alma Mahmutović, boravila je u radnoj posjeti Hrvatskom zavodu za zapošljavanje – Središnji ured u Zagrebu.

Pošto će ZZZCG, kroz Sektorski operativni program 2015-2017 dodjeljivati grantove za samozapošljavanje, a Hrvatski zavod za zapošljavanje ima dugogodišnje iskustvo na ovom polju, povod podsjete je bio, upravo, upoznavanje sa iskustvom i procedurama iz ove oblasti.

“Na sastancima su prezentovane sljedeće teme: organizacija i rad Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, sprovođenje mjera aktivne politike zapošljavanja, sa posebnim osvrtom na samozapošljavanje, korišćenje instrumenata pretpristupne pomoći (IPA), proces pripreme i prijave projekata, kao i praćenje i evaluacija projekata”, kaže Svetlana Krgović.

Delegaciji iz Podgorice domaćini su bili Ante Lončar, direktor HZZ-a, Vilma Mostahinić, rukovoditeljica Odjela za odnose sa javnošću i međunarodnu suradnju, Ivana Mikek Kupres, Odsjek za provedbu i praćenje mjera aktivne politike zapošljavanja, Jakov Butković, Odsjek za pripremu i provođenje projekata, Ivan Vladić, Odjel za provođenje projekata i Ognjen Zebić, Odjel za koordinaciju i informiranje.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

Ovo je samo marketing ZZzcg je politička institucija kome su oni ikad našli posao sve u Cg je prevara

Send this to a friend