Ekonomija Privredna komora

Privredna komora političkim partijama: Djelujte odgovorno u interesu građana Crne Gore

Zgrada PKCG

Privredna komora pozvala je danas sve građane da se sa poštovanjem odnose prema radu crnogorskih trgovačkih kompanija koje su značajno doprinijele da građani u što je moguće manjoj mjeri osjete posljedice krize uzrokovane pandemijom virusa KOVID-19.

Kako ističu iz PKCG, dok su u brojnim zemljama Evrope i okruženja prazni rafovi prodavnica bili svakodnevna pojava, Crna Gora je toga bila pošteđena zahvaljujući umješnosti našeg trgovačkog sektora.

“To nije bio nimalo lak zadatak, s obzirom na to da su pojedine države, na koje je naša privreda tradicionalno usmjerena, zabranile izvoz roba u cilju zaštite snabdijevanja svojih građana.  Moramo pohvaliti pravovremenu reakciju naših trgovačkih kompanija koje su se brzo preorjentisale na alternativna tržišta i tako omogućilie da Crna Gora ne oskudijeva u svim potrebnim proizvodima, pri čemu su, što posebno želimo istaći, snažnu podršku imali u špediterskim i transportnim kompanijama”, navode u Privrednoj komori.

Na taj način, dodaju, sektor trgovine je spremno i adekvatno odgovorio aktuelnom izazovu, doprinoseći kvalitetu života naših građana u ovim kompleksnim vremenima.

“Trgovinske radnje su kvalitetno uslužile hiljade potrošača, uz veliki rizik po zdravlje svojih zaposlenih. Iako je tražnja za osnovnim životnim namirnicama značajno porasla, trgovci se nijesu vodili principima tržišnog poslovanja i podizali cijene, čime su pokazali visok stepen društvene odgovornosti. Napominjemo da su trgovačke kompanije u ovim izazovnim vremenima donirale značajnu pomoć u novcu, opremi i namirnicama radi prevazilaženja posledica epidemije”, ukazuju u PKCG.

Zbog toga su apelovali na crnogorske građane da se ne vode ostrašćenim političkim izjavama koje nemaju utemeljenje u realnosti, a uperene su protiv pojedinih trgovačkih kompanija.

“Pozivamo predstavnike političkih stranaka na odgovorno djelovanje u interesu svih građana Crne Gore”, poručuju iz Privredne komore Crne Gore.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
P R I K A
Gost
P R I K A

Čuš doprinose kvalitetu života gradjana , ili su gradjani njima podigli kvalitet čak i
voznog parka

Pitanje
Gost
Pitanje

Ko su oni? Šta tačno rade?

Šojic
Gost
Šojic

Uglavnom ” zaslužni građani” i njihova deca

Miloš
Gost
Miloš

Neki u CG bi najradije ugasili domaće kompanije i doveli strane. Vode se politikom kada zaradjuju stranci nije strašno, ali ako novac ostaje u CG to već ne valja, jer ko zna ko za koga tu glasa i ko koga finansira. Jadni kao i uvjek, nemaju ni trunke patriotizma ni želje za napredak države.

BarBar
Gost
BarBar

Patriotizam je da siromašan narod kupuje u domaćim marketima koji su iz patriotizma bezobrazno podigli cijene kada je počela kriza?

Send this to a friend