Ekonomija

Privredni sud: EPCG može da kupi akcije Rudnika uglja Pljevlja

Rudnik uglja Pljevlja

EPCG može da kupi akcije Rudnika uglja Pljevlja, odlučio je danas Privredni sud u Podgorici koju ukinuo je privremenu mjeru zabrane kupovine dionica pljevaljske kompanije, saznaju Dnevne novine.

“U postupku koji se vodi pred ovim sudom pod poslovnom oznakom IP.br. 582/18, u pravnoj stvari tužioca-predlagača obezbjeđenja “M&V Company” DOO Podgorica, protiv tuženog-protivnika obezbjeđenja “Elektroprivreda Crne Gore” AD Nikšić, radi poništaja Odluke tuženog o pokretanju postupka dobrovoljne Javne ponude za preuzimanje akcionarskog društva Rudnik uglja AD Pljevlja br. 10-00-13052 od 29.03.2018. godine, Vijeće suda je, odlučujući po prigovoru protivnika obezbjeđenja izjavljenog protiv rješenja P.br. 532/18 od 04.05.2018. godine, dana 23.05.2018. godine donijelo odluku: Usvaja se prigovor tuženog-protivnika obezbjeđenja, UKIDA se rješenje ovog suda P.br. 532/18 od 04.05.2018. godine i predmet vraća na ponovni postupak”, saopšteno je iz Privrednog suda.

Podsjećamo da je zabrana kupovine svih akcija Rudnika uglja RUP koju je krajem marta javno ponudila EPCG stopirana je 4. maja, svega nekoliko sati uoči isteka krajnjeg roka za davanje prodajnih naloga u Centralnoj depozitarnoj agenciji CDA.

Nakon toga u u Privredni sud je stigao prigovor Elektroprivrede na odluku o privremenoj mjeri da joj se zabrani kupovina akcija Rudnika uglja Pljevlja RUP po cijeni od 6,4 eura, a koja je data po osnovu javne ponude EPCG od 29. Marta.

Tužbu je podnio manjinski akcionar EPCG- M&V Company, u vlasništvu Vasilija Miličkovića, koji je tražio da se poništi sporna odluka EPCG o preuzimanju Rudnika i donese privremena mjera zabrane kupovine akcija RUP-a.

Odluka o preuzimanju svih dionica RUP-a donijeta je na skupštini akcionara EPCG održanoj 26. marta.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Donja Morača CG
Gost
Donja Morača CG

Ne pominjete ko će da zgrne milione od toga posla ?

Skeri muvi
Gost
Skeri muvi

Rudnik, kako su zeznuli Aca, to su doktori.

Komunalac
Gost
Komunalac

Mogu li ja, kao još neki da neko smeće prodam državi?

Send this to a friend