Ekonomija

Eksploatacija šuma: Privredni sud odbio prigovor Vektre Jakić

Vijeće Privrednog Suda odbilo je prigovor “Vektre Jakić” Pljevlja na rješenje od 25.februara ove godine kojim je ukinuta privremena mjera koja je toj kompaniji više od godinu ipo dana omogućavala da vrši eksploataciju šuma u državnom vlasništvu nakon što je Uprava za šume raskinula koncesioni ugovor, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

“U rješenju Privrednog suda se navodi da su se nakon ocjene priloženih dokaza od strane protivnika predlagača, okolnosti nakon donošenja privremene mjere izmijenile, na način što “Vektra“ nije ispunjavala ugovornu obavezu plaćanja koncesione naknade za korišćenje šuma koncesionog područja za vrijeme trajanja privremene mjere, a što su prema ugovoru bili u obavezi”, navode u ovom resoru.

Podsjetimo, zahtjev za ukidanje privremene mjere iniciran je iz razloga što je ranija odluka Privrednog suda o određivanju privremene mjere bila pravno neutemeljena i onemogućava je zaštitu javnog interesa, zbog čega država nije bila u mogućnosti da raspolaže imovinom i zaštiti šumu kao dobro od opšteg interesa.

Privremena mjera koja je bila na snazi više od godinu ipo dana dovela je do toga da država trpi nesagledivu štetu na površini od 61.311,53 ha na kojoj se u vrijeme zaključenja Ugovora nalazilo 140.000m3 drvne mase.

U istom predmetu sud se, prije donošenja odluke ovog vijeća, oglasio nenadležnim.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
nikola1
Gost
nikola1

za odluku od prije godinu i po neko je zasluzio debelu robiju.Samo se pitam đe je bio tada ministar Stijović,što je radio i đe bio zapošljen?
ova odluka je pravedna ,da li je po pravu nijesam siguran da neko ne opstruira proces.

Send this to a friend