Ekonomija

Privredni sud usvojio žalbu Elektroprivrede: Vlada prekršila zakon sazivanjem vanredne sjednice Skupštine akcionara

Privredni sud

Privredni sud Crne Gore prihvatio je žalbu Elektroprivrede Crne Gore da se poništi odluka Vlade o sazivanju vanredne Skupštine akcionara EPCG, potvrđeno je CdM-u u Privrednom sudu.

U odluci je navedeno da je sazivanjem vanredne sjednice skupštine akcionara Elektroprivrede Vlada je prekršila Zakon o privrednim društvima, te da Vlada, kao akcionar, nije mogla sazvati sjednicu za 25. februar 2021. godine.

Prema Zakonu to su mogli da učine ili Odbor direktora EPCG ili Privredni sud, ukoliko bord to nije uradio za mjesec nakon zahtjeva akcionara.

“Vlada mora objaviti odluku Privrednog suda na svom portalu kao i u dnevnim novinama Vijesti i Dan gdje je objavljena odluka o sazivanju skupštine akcionara”, piše između ostalog u odluci.

Podsjećamo da je Vlada na sjednici od 14. januara odlučila da traži od Odbora direktora EPCG da što prije sazove vanrednu skupštinu akcionara na kojoj bi trebalo da se raspravlja o razrješenju i imenovanju novih članova borda. Odbor direktora je imao rok od 30 dana od prijema zahtjeva da sazove skupštinu akcionara.

Odbor direktora je zakazao sjednicu za 16. mart.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Miloš
Gost
Miloš

Još jedan šamar “ekspertima”. PLjAS PLjaS !!!

Maestro
Gost
Maestro

Gubimo i državu postajemo pokrajina

LSCG
Gost
LSCG

Znaci 16. Idete

ne igra ulogu
Gost
ne igra ulogu

A da nece usvojit koju zalbu od nas kukavaca sto nam narihtavaju racune kako im se ćefne na osnovu mjeseca u godini? Zimi se pola Crne Gore grije na drva a oni Decembar i Januar narihtaju svima 70% veći račun pod izgivor “zimski je period”. Da se nece ta koja zalba usvojit? Svaka je odbacena,kao i kad ti usled nikakvih… Više »

Buc buc
Gost
Buc buc

Ko je vlasnik EPCG bord direktora , privredni sud ili drzava C.G. ? Jadna je ova drzava .

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

“Apostoli” i pravo dva pojma!

Soko
Gost
Soko

Cudo sta rade ljudi koji godinama pljakaju u epcg…jos 20 dana vlasti ne bili uzeli jos para!!!Vec sam rekao…zbog takvih smo izgubili drzavu!!!!Ma kakav front I crkva!!!Ovi su izgubili izbore,a limited u no snjima da ih spasavaju.Cirkus…

sreten
Gost
sreten

ne zezajte ljudi,,, ko je izgubio izbore to nema veze samo su ura i demokrate podvalili narodu nista drugo velika vecina naroda je za cg…. a sto su Drtan i Blecic prevarili narod to ne moze trajat

sreten
Gost
sreten

ura i demokrate su prevarili narod… Drtan i Blecic ce morati odgovarat znog toga kad tad…. tako da vecina nije tamo dje soko zbori… zato ovo i ne moze ootrajat jer je prevara otkrivena

Jakov
Gost
Jakov

Eksperti za krsenje zakona

ime
Gost
ime

Bruke ove…

Niksic🇲🇪
Gost
Niksic🇲🇪

Ajde micite vise ove imbecile, pa taman Joanikije neka bude premijer samo da ih ne gledam, ovo je sprdnja vijeka druze.Vlada za 3 mjeseca vise zakona prekrsila nego Pablo Eskobar za zivota, SPRDNJA SVJETSKA!!! Najavljivali su sve i svasta, uspjeli su indirektno da pobiju toliki narod, poskupe gorivo 3-4x, zaduze drzavu milijardu, ugase MA….i dodatno podgriju tenzije u drzavi.Ovo je… Više »

Send this to a friend