Ekonomija

Privredni sud uveo stečaj u Meljine kompleks

Kompleks Meljine (Foto: Radio Jadran)

Privredni sud Crne Gore uveo je stečaj u kompaniju Meljine kompleks, biznismena Duška Kneževića, zbog nemogućnosti izmirivanja obaveza prema povjeriocima i dugogodišnje blokade računa na iznos od 349.517 eura, saznaju Dnevne novine.

Stečaj je uveden 9. avgusta na predlog izvršne direktorice Olivere Mihajlović Elez, koja od oktobra 2016. nije mogla od kompanije da naplati 19.040 eura na ime neizmirenih zarada, poreza i doprinosa. Za stečajnog upravnika kompanije, u čijem je vlasništvu Opšta bolnica Meljine, imenovan je Saša Zejak.

“Imajući u vidu broj dana blokade računa dužnika, kao i visinu iznosa blokade, Sud zaključuje da je na strani dužnika nastupila trajnija nesposobnost plaćanja u smislu člana 12 Zakona o stečaju, te da j e s toga ispunjen jedan od dva ste čajna razloga”, navodi se u rješenju Privrednog suda, koje potpisuje predsjednik Blažo Jovanić.

U informaciji o finansijskom položaju Kneževićeve kompanije koju je, nakon što je Mihajlović Elez dostavila sudu zahtjev za uvođenje stečaja, sastavio Zejak navodi se da je Meljine kompleks godinama akumulirala gubitke i izbjegavala plaćanje obaveza.

Kompanija je, prema podacima Centralne banke, u neprekidnoj blokadi od 8. aprila 2016. godine, a da je iznos blokade 10. avgusta bio 349.517 eura.

Sud je pozvao povjerioce da u roku od 30 dana prijave potraživanja. Prvi sastanak povjerilaca zakazan je za 25. septembar, dok će ročište za ispitivanje potraživanja biti održano tri dana kasnije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mahala bb
Gost
Mahala bb

Dulje biznismen. E takvi su nam svi. Naučio on u Njivu kako se pravi biznis.

veki
Gost
veki

MNE ima narko, građevinsku , farmaceutsku i TEČAJNU MAFIJU odavno

treba tako
Gost
treba tako

Kuku nama jadnima. Ovakav gigant od bolnice sa vrlo kvalitetnim doktorima. Sve smo uništili. Sram nas bilo!

budala
Gost
budala

Apartmani, apartmani na pjeni od mora, kome treba bolnica ili porodiliste, neka se ide u podgoricu, sad nacelnica jedan apartman I ne treba joj radno mjesto

Mne
Gost
Mne

Koliko je puta Petar Ivanovic dok je bio ministat istupio javno i rekao da je problem bolnice Meljine rijesen.

Mr.Bad
Gost
Mr.Bad

A šta bi sa investicijom od 119 miliona eura zbog koje je Vlada dala Meljine Dulju?

Kanja
Gost
Kanja

Ha ha Stecaj za firmu koja nije ispostovala privatizacioni ugovor, i jis Bolnicu. Ovsko bi mogli u sve bolnice. Sprdnja. Samo se cudim da nisu postavili Ostojica ta stecajnog.

Marko
Gost
Marko

A sto ti znas o Ostojicu.Svaka mu cast sve sto je trebalo da se dobije dobilo se.Isplaceno je sve svakom rdniku od strane vlade,prodata je imovina , ali onako kako treba svim duznicima je iyplaceno . Sta je trebalo da jos jadikujemo u onoj rupi opasani zicom.Vidi Tivta zive i bez Arsenalavzivimobi bez brodogradilista ma sada se mora raditi a… Više »

MONAKO
Gost
MONAKO

Izgleda da nije u “””neciju”””partiju…Zato m nogima ne valja…Zao mi je sto ova bolnica ide pod stecaj…Tako je i moja fabrika ..Nastupise stecajevi…razgrabise sto je ko mogao …Svjetske masine su rasprodate i KLJUC U BRZVU…ZALOSNO …

Bogumi
Gost
Bogumi

Marko ne drobi bzv 600 radnika iz JBB je poslato doma, i dje ce to sad da radi??? alo legendo 600 familija je u pitanju! To sto su sistematski unistili firmu da bi sve rasprodali, ti vidis kao napredak????

Kanja
Gost
Kanja

Znam dosta kumara. Samo da ti neko prekontrolise prodaju zeljeza bilo bi dovoljno da se shvati. Onih 5/6 poverilaca i sindikat su namireni, imovina Brodogradiliste se ciljano krčmi. Stečajni je nezaposleno lice,a vozi Q7. Vozio je isti i u Prumorki pa naucio. Nemoj da idemo dalje, neće niv ovo objaviti moderator.
Uostalom pogledaj lakove.

Janko
Gost
Janko

Ovaj lupa, nauci da pises.

Send this to a friend