Ekonomija Glavni grad

Prodaja Robne kuće oživjeće centar Podgorice i otvoriti nova radna mjesta

Glavni grad je pripremio odluku za prodaju poslovne zgrade nekadašnje Robne kuće Beograd u Ulici Slobode, koja će se naći na dnevnom redu Gradskog parlamenta na sjednici zakazanoj za 29. i 30. oktobar, saopšteno je danas iz podgoričke uprave.

Kako se ističe, nakon konačne i pravosnažne presude Višeg suda u Podgorici, Glavnom gradu je pripala poslovna zgrada od 1.017 kvadrata sa svim pripadajućim posebnim djelovima, kao i zemljište uz vanprivrednu zgradu površine 117 kvadrata.

“Uprava Glavnog grada je odmah potom pokrenula postupak detaljne analize i procjene stanja objekta u cilju donošenja odluke o budućoj namjeni i najboljem modelu revitalizacije tog prostora, imajući u obzir činjenicu da se radi o veoma vrijednoj imovini koja se nalazi u strogom centru Podgorice. Renomirana agencija uradila je detaljnuStudija u kojoj je konstatovano da se objekat nekadašnje Robne kuće nalazi u veoma lošem stanju i da je u njegovu rekonstrukciju i opremanje neophodno uložiti najmanje 10 miliona eura, zbog čega je gradska uprava odustala od prvobitne ideje da ovaj prostor prostro adaptira i pretvori u savremenu galeriju”, dodaju u Glavnom gradu.

Navode da je takva stručna procjena svakako bila dodatna potvrda da Glavni grad zbog neracionalnosti odustane od rekonstrukcije i adaptacije ovog prostora, posebno uzimajući u obzir aktuelnu situaciju vezanu za koronavirus, kada su sve privredne aktivnosti limitirane i kada je ugroženo poslovanje mnogih privrednih djelatnosti.

“Stoga se Glavni grad i odlučio na korak da pokuša da zanteresovanim kompanijama ovaj prostor ponudi na prodaju, kako bi mu se što prije vratila originalna namjena i u najkraćem roku stvorile pretpostavke za nova zapošljavanja naših sugrađana, a samim tim i oživljavanje centra grada”, zaključuju u gradskoj upravi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bob Rock
Gost
Bob Rock

Ova zgrada je preružna da bude u samom centru grada.
Treba je srušiti i napraviti nešto mnogo ljepše.

Bnjj
Gost
Bnjj

Država prodavnica, kladionica i sezonskih hotela

mnequeen
Gost
mnequeen

E sad nemojte samo kladionice i kafiće !! Jer ih je grad pun. Robna kuca je bila lijepa ! Probajte napraviti tržni, velika prodavnica dolje a gore igračke, posteljina kao po inostranstvu. Treba samo para ideja se ima.

BizMismen
Gost
BizMismen

Ja se najiskrenije nadam da je kupi gospodin Amfilohije Radović sa svojim drugovima i u njoj napravi neku modernu vrstu crkve gdje svako može ući (kad kupi kartu) i preko interneta, bibera, whatsappa ili skajpa razgovarati sa bogom ili nekim ko mu pomaže tamo gore kad je gužva. Nešto kao euro minut i slično.
Mislim da bi to biJo odličan posa.

Tomovic
Gost
Tomovic

Makar glavni grad misli o radnim mjestima,jer ovi drugi mnogo ne brigaju kao sto vidimo

Dragana
Gost
Dragana

Super vijest

Marko Maskovic
Gost
Marko Maskovic

Konacno da se vrati centar

Mico
Gost
Mico

Pametan potez. To znaci da domacinski razmisljate. Sve suprotno ovome bila bi ludost u ovo vrijeme

Oljahttps://m.c
Gost
Oljahttps://m.c

Dako zaposlite ovu sirotinju sa biroa sto ne prima socijalno a trazi posa vec 20g. Glasamo Mila ali dzabe za nas nema mjesta.Pozaposljavali su ove sto ih izdadose

Send this to a friend