Ekonomija

Produžen moratorijum na zapošljavanje u javnom sektoru

Vlada CG

Na današnjoj sjednici Vlada je donijela odluku kojom je produžen moratorijum na zapošljavanje u sistemu javne administracije.

Moratorijum je produžen do 31. decembra 2019.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Benzinac
Gost
Benzinac

Pakao

Boris
Gost
Boris

Njihove su sinove zaposlili a mi ce mo da radimo na dnevnicu kod njih u lokale

Matrax
Gost
Matrax

Hvala vladi Crne Gore što su mom sinu otvorile oči i što sam bio u pravu kad sam mu govorio da ne radi u lokalnoj upravi u okruženju višedecenijskih neradnika, a zna engleski, rad u bazama podataka, poslovne projekte sa platom manjom od kafekuvarice i to pod ugovorom, bez ikakvih prava.

Matrax
Gost
Matrax

A lijepo sam Sinu govorio, nemoj tamo među višedecenijske neradnike lokalne uprave, znaš engleski, rad u bazama podataka, znaš praviti projekte, a primaš platu kao kafekuvarica i još uz to pod ugovorom bez ikakvih prava. Hvala Vladi Crne Gore što daje direktan podsticaj mladim i kvalitetnim kadrovima za odlazak u inostranstvo. Postoji i alternativa, da svoj život da za DPS… Više »

Lipovo
Gost
Lipovo

Ima li podataka ko se zaposlio sa ZZZ PG u drzzavnoj upravi ili javnoj upravi , odkako je na njenom chelu g-din Mustaficc? Zassto se produzzava moratorijum na zapossljavanje? Zassto ne otpustite sve one sa kupljenim diplomama? Zassto zzrtvujete chitaju jednu generaciju, koja je sskolovana u CG,na legalnim fakultetima?

Nikd1918
Gost
Nikd1918

Rozaje , Plav i Petnjica sa diplomama iz Tutina, koje kupiš po vrlo pristupačnim cijenama ako si bošnjak

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ali zato u izbornoj 2020. ima da zaposljavaju kusog and repatog

Realno
Gost
Realno

…dok odlascima u penziju ne spadnu na trećinu sadašnjeg broja. Kao skakavci su, sve kupe, privredi ništa ne ostaje.

Gaga
Gost
Gaga

A sto ne kazete kada ce prinudne uprava u Kotoru?

Dobar, loš, zao
Gost
Dobar, loš, zao

Čekaju da djeca i rodbina postojeće političke garniture steknu uslove za zapošljavanje da se obični smrtnici koji imaju uslove ne bi zaposlili u administraciji na odgovarajućim mjestima…

ND
Gost
ND

Ako je neko stekao zakonski osnov za stalni radni odnos,a Zakon o radu je precizan,možete okačiti mačku o rep ovaj moratorijum.

Milos
Gost
Milos

Ne možeš steći stalni radni odnos po sili zakona, nikako. Može samo da ne mogu ugovori na određeno preko 2god, a posle toga mogu samo da ti ga ne produže, niko ne može naćerati poslodavca da primi nekoga za stalno

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ako ugovor na odredjeno predje dvije godine, prelazi u ugovor na neodredjeno, sine.

Svetlana
Gost
Svetlana

Zakon o drzavnim sluzbenicima i namjestenicima kaze da se moze neko zaposliti samo na osnovu javnog oglasa i kraj price.

Rajan
Gost
Rajan

Sta kaze Suljo na to..

Send this to a friend