Ekonomija

Profesor Ekonomskog fakulteta u Srbiji o Maršalovom planu Spajića: Nek im je Bog u pomoći

Ljubodrag Savić, Foto: N1

Kao grom iz vedra neba juče su Crna Gora, ali i cio region i šire, primili vijest o novom takozvanom “Maršalovom planu” za ovu zemlju, piše Blic. Profesor na Ekonomskom fakultetu u Beogradu Ljubodrag Savić skeptičan je povodom plana Spajića i poručuje – “Nek im je bog u pomoći”.

Naime, ministar finansija i socijalnog staranja Crne Gore Milojko Spajić predstavio je nove mjere, među kojima su povećanje minimalca na 450 eura i povećanje svih zarada u državi za oko 17 odsto, što bi na kraju dovelo i do prosječne neto plate od 700 eura. Dakle, primanja u Crnoj Gori bila bi drastično povećana, dok bi s druge strane, privreda bila poreski relaksirana. To je mnoge istovremeno navelo i na pitanje – da li je ovakav potez crnogorskih zvaničnika samo hrabar ili možda lud.

“Nema više vremena za čekanje. Hoćemo da obezbijedimo dostojanstvo radnika privlačenje novih investicija, i ono što je ključno – da spriječimo odliv mladih ljudi iz zemlje”, ocijenio je Spajić.

Čitav plan bio bi dio predloga budžeta za narednu godinu, a koji treba da se dostavi skupštini do 15. novembra.

“Ne znam kako Crnogorci misle to da urade. Mediji su do nedavno brujali kako njihova država može da upadne u dužničko ropstvo i sada je sve ovo što najavljuju nejasno. Nisam siguran kako će osigurati pomenuta sredstva – mogu ili da se dalje zadužuju ili da urade rebalans budžeta. Nek im je bog u pomoći, ali ja sam skeptičan”, ocijenio je za Blic profesor na Ekonomskom fakultetu u Beogradu Ljubodrag Savić.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Katunjanin
Gost
Katunjanin

Ovo je šutan. Čitava poenta koju Vlada jedino i radi od osnivanja, što se tiče finansija je redistribucija Dohotka od tajkuna ka građanima. Tih para je bilo i prije, ali su išle tajkunima putem tendera u kapitalnom budžetu. Presvlačile su se bulevari po nekoliko puta asfaltom, bušili trotoari…radio najskuplji autoput per km na svijetu, itd….SAD VIŠE NEMA TAJKUNIMA, NEGO NARODU.… Više »

Pravnik
Gost
Pravnik

Sad uvažavate mišljenje profesora iz Srbije?

Rukavica
Gost
Rukavica

Ovi iz opozicije već angažovali nekoga da demantuje svu priču…E pa znate kako,svi Srbijanci i ostali Indijanci u okruženju
zajedno sa našima- medom,raškom,šehovićem,djukanovićem,brajovićem nijeste dostojni da Spajiću očistite obuću…
Imali ste šansu 30 dugih godina,pa ništa!Narod davno rekao:” Zlo goveče,dovijeka june “!

Tihana
Gost
Tihana

Tako i misle. Uz Božju pomoć. Drugo ne znaju bez da lijegaju po podova i mole se

Kokot
Gost
Kokot

Profesore CG je bogata država a to izgleda vama smeta

KOMIT
Gost
KOMIT

Čuš kako?
Isto kao što i premijer vjerom planine pomjera.

Dejan
Gost
Dejan

Tosu Apostoli… nijeste znali

Zoran
Gost
Zoran

Spajiću, 100% sam uz tebe. Dosta je više retrogradnih ideja. Idi naprijed, pa šta bude. Sa tobom smo svi gradjani Crne Gore, bez obzira na naciju…

Sale
Gost
Sale

Pravo u bankrot drzave, a onda da nas spasava severni sused…vala ne da niste apostoli no ste obicni trojanski konji, sramota…

Tihana
Gost
Tihana

Građani sigurno nijesu sa njim.

Send this to a friend