Ekonomija

Prosječna plata u julu iznosila 521 euro

Prosječna zaradau julu 2020. godine u Crnoj Gori iznosila je 778 eura, dok je prosječna neto zarada bez poreza i doprinosa iznosila 521 eura, saopšteno je iz MONSTAT-a.

Prosječna (neto) zarada u julu 2020. godine u odnosu na jun 2020. godine zabilježila je pad od 1,1 odsto, dok je prosječna (neto) zarada u julu 2020. godine u odnosu na isti mjesec prethodne godine zabilježila rast od dva odsto.

Po sektorima djelatnosti, prosječne neto zarade u julu 2020. godine u odnosu na prethodni mjesec zabilježile su rast u sljedećim sektorima djelatnosti: Usluge smještaja i ishrane (11,2 odsto), Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo (10,1 odsto), Poslovanje sa nekretninama (6,3 odsto), Saobraćaj i skladištenje (4,5 odsto), Snabdijevanje električnom energijom (3,5 odsto), Stručne, naučne i tehničke djelatnosti (3,3 odsto), Snabdijevanje vodom, upravljanje otpadom (jedan odsto), Umjetnost zabava i rekreacija (0,7 odsto), Informisanje i komunikacije (0,1 odsto).

Pad prosječne neto zarade bez u julu 2020. godine u odnosu na prethodni mjesec zabilježen je u sljedećim sektorima djelatnosti: Obrazovanje (4,8 odsto), Administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti (4,5 odsto), Ostale uslužne djelatnosti (3,9 odsto), Državna uprava i odbrana (3,5 odsto), Prerađivačka industrija (2,9 odsto), Građevinarstvo (0,7 odsto), Trgovina na veliko i trgovina na malo (0,5 odsto), Vađenje ruda i kamena (0,4 odsto) i Zdravstena i socijalna zaštita (0,2 odsto).

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sprdnja
Gost
Sprdnja

Već se strmoglavljuje plata. Nekoliko evra niža u odnosu na prethodni mjesec. Neće biti lako novoj vlasti.

STARA HERCEGOVI
Gost
STARA HERCEGOVI

??????!

Joxim
Gost
Joxim

Vec je pocela da raste plata preko noci?

NIKOLINA
Gost
NIKOLINA

Bogomi tesko da vam je ovo tacno

Atlas1985
Gost
Atlas1985

Nije ova slika za ovaj članak jer u ovaj novčanik ima 10 plata 🤣🤣🤣🤣🤣

Dobro jutro
Gost
Dobro jutro

E da je minimalna 500€ to bi bilo nešto… A ovaj prosjek je ovakav zbog ovih što primaju po 7-8 hiljada.

Mirko
Gost
Mirko

e da vidimo sto ce sad ovi novi da preduzmu oko ovih bitnih stvari, tipa prosjecne plate, potrosacke korpe, poreza, zdravstva itd

Send this to a friend