Ekonomija

Prosječna zarada prošle godine iznosila 515 eura

Ilustracija

Na nivou 2019. godine prosječna bruto zarada u Crnoj Gori iznosila je 773 eura dok je prosječna neto zarada iznosila 515 eura. Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u 2019. godine u odnosu na 2018. godine zabilježile rast od 0,4 odsto proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu zabilježile rast od 0,4 odsto, saopšteno je iz MONSTAT-a.

Prosječna zarada (bruto) u decembru 2019. godine u Crnoj Gori iznosila je 781 eura, dok je prosječna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 520 eura. Takođe, Prosječna (neto) zarada u decembru prošle godine u odnosu na prethodni mjesec zabilježila je rast od 0,4 odsto, dok je prosječna (neto) zarada u decembru 2019. godine u odnosu na isti mjesec 2018. godine zabilježila rast od 1,4 odsto.

Po sektorima djelatnosti prosječne zarade bez poreza i doprinosa (neto) u decembru 2019. godine u odnosu na prethodni mjesec zabilježile su rast u sljedećim sektorima djelatnosti: Usluge smještaja i ishrane (četiri odsto), Ostale uslužne djelatnosti (tri odsto), Umjetnost zabava i rekreacija (1,6 odsto), Finansijske djelatnosti i djelatnosti osiguranja (1,5 odsto), Administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti (0,9 odsto), Informisanje i komunikacije (0,8 odsto), Snabdijevanje električnom energijom (0,4 odsto), Saobraćaj i skladištenje (0,4 odsto), Državna uprava i odbrana (0,3 odsto), Obrazovanje (0,2 odsto).

Pad je zabilježen u sljedećim sektorima: Poslovanje sa nekretninama (1,5 odsto), Građevinarstvo (0,7 odsto), Prerađivačka industrija (0,7 odsto), Stručne, naučne i tehničke djelatnosti (0,7 odsto), Zdravstena i socijalna zaštita (0,7 odsto), Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo (0,4 odsto), Vađenje ruda i kamena (0,4 odsto) i Snabdijevanje vodom, upravljanje otpadom (0,4 odsto).

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crnogorsko ture
Gost
Crnogorsko ture

U bajkama milaša đukanovuća je toliki prosek

Bnjj
Gost
Bnjj

Čak i najjače Cg firme daju različite plate zimi i ljeti, najjače firme takođe veliki broj radnika ne osiguravaju i ne prijavljuju. Realnost Cg ekonomije je plata 250do 300e stvarna za 75%radnika.Pa glasači Dpsa viđite đe smo u odnosu na Evropu čak će nas i Srb i Bih brzo preteći sada smo na istom nivou po medijalnim platama

Neozbiljno
Gost
Neozbiljno

Ako je casti mi

Vele
Gost
Vele

O cemu pricate? Meni je plata u drzavnoj instituciji 500eu sa visokom skolom (inzenjer) i 10 godina radnog staza. To je znaci ispod prosjeka! Ko to prima te vase pare da mi je znat?

Pjer
Gost
Pjer

Kako radimo i to je mnogo

lunjo
Gost
lunjo

makni 2% najvecih zarada (bankari, strane nvo, itd, telekomunikacionere, epcg, i jos 20tak firmi i organizacija), prijavi sve neprijavljene, i eto ti prosjecna plata od 300-350e

Bnjj
Gost
Bnjj

Btavo

Paroh Udbanije
Gost
Paroh Udbanije

Meni je plata 350.

milokliz
Gost
milokliz

Dobro je, nijesmo više 2.06 eura dnevno. Vidim ja da sam se malo popravio.

Bnjj
Gost
Bnjj

Zašto ne objavite koliko je medijalna zarada u Cg. 70%radnika radi za manje od tijh 520e.Zašto obmanjujete javnost sa platama i brojem stanovnika u Cg. Zašto se ne kaže istina pa da radimo da se popravi stanje

PROSJECNO RADIM
Gost
PROSJECNO RADIM

Mislis da vecina gradjana zna sta je to MEDIJANA ili ti onih koji odlucuju o visini zarada u cg…😀

PrincOdKonika
Gost
PrincOdKonika

Nisam mogao sve ni da potrosim, eno jos mi je ostalo.

Daky
Gost
Daky

Hahaha bas si me ljepo nasmijao svaka cast.

Pedja *
Gost
Pedja *

Nije to nista . Vucic obecao u Srbiji penzije 400€ od 2025 .
Dajte jedan moleban da dozivimo .

Bnjj
Gost
Bnjj

Spdaj se ti Vučić iako je autokrata i težak za gledanje i slušanje je ipak doveo velike fabrike u Srb. Evo u Zrenj fabrika guma 1milijarda, svi veći gradovi u Srb imaju velike investicije čak i mali gradovi se pokreću, ima malih ali i dobrih plata a ovi naši šta su oni doveli osim gradnje stanova, što oni nisu tako… Više »

🤣🤣😃😃🤣😃😃
Gost
🤣🤣😃😃🤣😃😃

Nemocni radnici obracaju se sefu
“”” Oprostite sefe nijesmo primili platu

A jel oprosteno vam je
🙄

Norvezanin
Gost
Norvezanin

Dje ima ovo da se prijavim?

IZCUCALI
Gost
IZCUCALI

Epa ja Radim u drzavnoj sluzbi i imam platu ispod prosjeka 200 eura. Pa ti zivi druze

Send this to a friend