Ekonomija

Prosječna zarada u aprilu iznosila 511 eura

Ilustracija

Prosječna bruto zarada u aprilu ove godine u Crnoj Gori iznosila je 767 eura, dok je prosječna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 511 eura, saopštio je MONSTAT.

Prosječna zarada u aprilu u odnosu na mart  zabilježila je rast od 0,2 odsto, dok je prosječna zarada u aprilu 2019. godine u odnosu na isti mjesec prethodne godine zabilježila rast od 0,2 odsto.

“Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u aprilu u odnosu na mart zabilježile rast od 0,1 odsto proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu zabilježile rast od 0,1 odsto”, pojasnili su u MONSTAT-u.

Po sektorima djelatnosti prosječne zarade bez poreza i doprinosa (neto) u apilu u odnosu na prethodni mjesec zabilježile su rast u sljedećim sektorima djelatnosti: Informisanje i komunikacije (6,8 odsto), Vađenje ruda i kamena (četiri odsto), Umjetnost zabava i rekreacija (2,9 odsto), Finansijske djelatnosti i djelatnosti osiguranja (1,9 odsto), Saobraćaj i skladištenje (1,8 odsto), Zdravstena i socijalna zaštita (1,1 odsto), Državna uprava i odbrana (jedan odsto), Snabdijevanje električnom energijom (0,7 odsto).

Pad je zabilježen u sljedećim sektorima: Poslovanje sa nekretninama (5,2 odsto), Prerađivačka industrija (3,7 odsto), Administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti (dva odsto), Usluge smještaja i ishrane (1,9 odsto), Ostale uslužne djelatnosti (1,8 odsto), Stručne, naučne i tehničke djelatnosti (1,6 odsto), Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo (1,4 odsto) i Građevinarstvo (0,7 odsto).

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

Izračunata na prevaran način realno nije ni 400e a najviše vremena provodimo na poslu sedmično 44sata u Evropi ne računajući Tursku onda je jasno svima koja smo mi sirotinja

Mrdak
Gost
Mrdak

Odakle im sve ovo moj Rade…Gloser?!Radeeee otkud ti gliser…

Lipovo
Gost
Lipovo

,,Priprema,, Monstata za ,,poveccanje,, penzija?

Send this to a friend