Ekonomija

Prosječna zarada u avgustu iznosila 523 eura

Prosječna zarada (bruto) u avgustu u Crnoj Gori iznosila je 782 eura, dok je prosječna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 523 eura, saopšteno je iz Uprave za statistiku MONSTAT.

Prosječna neto zarada u avgustu u odnosu na jul zabilježila je rast od 0,4 odsto, dok je prosječna (neto) zarada u avgustu 2020. godine u odnosu na isti mjesec prethodne godine zabilježila rast od 1,2 odsto.

“Ako se ima u vidu da su potroščke cijene u avgustu u odnosu na jul zabilježile rast od 0,1 odsto proizilazi da su realne zarade za isti period zabilježile rast od 0,3 odsto”, navodi MONSTAT.

Po sektorima djelatnosti, prosječne zarade bez poreza i doprinosa u avgustu u odnosu na prethodni mjesec zabilježile su rast u sljedećim sektorima djelatnosti: Administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti (4,5%), Poslovanje sa nekretninama (4,5 odsto), Obrazovanje (1,9 odsto), Prerađivačka industrija (1,8 odsto), Vađenje ruda i kamena (1,3 odsto), Državna uprava i odbrana (0,8 odsto), Usluge smještaja i ishrane (0,8 odsto), Saobraćaj i skladištenje (0,8 odsto), Snabdijevanje električnom energijom (0,7 odsto), Snabdijevanje vodom, upravljanje otpadom (0,4 odsto), Stručne, naučne i tehničke djelatnosti (0,2 odsto).

Pad prosječne zarade u avgustu u odnosu na prethodni mjesec zabilježen je u sljedećim sektorima djelatnosti: Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo (1,7 odsto), Zdravstena i socijalna zaštita (1,4 odsto), Ostale uslužne djelatnosti (0,9 odsto), Informisanje i komunikacije (0,9 odsto), Građevinarstvo (0,7 odsto), Umjetnost zabava i rekreacija (0,7 odsto) i Finansijske djelatnosti i osiguranje (0,1 odsto).

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
druze
Gost
druze

koliko ja cujem od radnika/ca u privatnom sektoru, ne prelazi im plata preko 300e..

Patrik Kirtapić
Gost
Patrik Kirtapić

Baba Desa je primila 150 evra. Struju da plati 55. Vodu, smeće, televiziju telefon 35. Ljekove 18. Ljeba i varenike ne može kupit za ostalo. Drva? Prevoz do grada da plati račune i da kupi na pjacu kilo luka?

Saša
Gost
Saša

Statistika u bruto iznosu,funkcionerske po 1.500 i naše 360,tako ispada,Mrs!!!!

Boris
Gost
Boris

Da je to istina DPS bi razbio izbore ali realnost je drugacija! Mnogo nezadovoljnog naroda i na svakog zaposlenog ide 10 penzionera!

Mili Mili Mili
Gost
Mili Mili Mili

Čekamo novembarsku prosjecnu platu
Hahahahahaha

Patrik Kirtapić
Gost
Patrik Kirtapić

Nema. Pojeo Mil Mil Mil.

Mitya
Gost
Mitya

Boze daj da je istina,ljudi moji..butici po 250 bez osiguranja ista..pa ako ti se ne svidja idi kuci ima ko hoce..🤦🤮

Bernini
Gost
Bernini

Sad ćemo da vidimo hoće li biti redovne!?

bu
Gost
bu

ha ha ha prosecana zarada dragi monstate 300 do 400 e to je realnost a ne ovaj imigriranih 523 e – mada bilo bi lepo toliko primati, mnogi su gladni i osiromaseni i tek ce ih biti jos vise…a vi se bavite besmislenim statistikama zali Boze da za ovo primate platu

Milan
Gost
Milan

Kako da ne. Prosjek je 350-400 eura

Bnjj
Gost
Bnjj

Ha ha ha sprdnja. Mnogi ni do 400e ne mogu doći

Send this to a friend