Ekonomija

Prosječna zarada u maju 513 eura, dva eura više nego u aprilu

Ilustracija

Prosječna zarada (bruto) u maju 2019. godine u Crnoj Gori iznosila je 770 eura, dok je prosječna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 513 eura, i za dva eura je veća od aprilske, saopštio je Monstat.

Prosječna (neto) zarada u maju 2019. godine u odnosu na april 2019. godine zabilježila je rast od 0,4 odsto, dok je prosječna (neto) zarada u maju 2019. godine u odnosu na isti mjesec prethodne godine zabilježila rast od 0,2 procenta.

Po sektorima djelatnosti prosječne zarade bez poreza i doprinosa (neto) u maju 2019. godine u odnosu na prethodni mjesec zabilježile su rast u sledećim sektorima djelatnosti: Usluge smještaja i ishrane (5,5%), Ostale uslužne djelatnosti (5,4%), Administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti (1,7%), Snabdijevanje vodom, upravljanje otpadom (1,7%), Snabdijevanje električnom energijom (1,6%), Trgovina na veliko i malo (1,6%), Saobraćaj i skladištenje (1,6%), Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo (1,3%), Zdravstena i socijalna zaštita (1,3%), Građevinarstvo (1,1%).

Rast bilježe i Prerađivačka industrija (0,8%), Finansijske djelatnosti i djelatnosti osiguranja (0,8%), Umjetnost zabava i rekreacija (0,7%), Državna uprava i odbrana (0,3%), Obrazovanje (0,2%) dok je pad zabilježen u sledećim sektorima: Poslovanje sa nekretninama (6,1%), Informisanje i komunikacije (5,0%), Vađenje ruda i kamena (3,1%) i Stručne, naučne i tehničke djelatnosti (2,6%).

M.D. 

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
marko
Gost
marko

Kako je moguce da je plata 2010 bila 480 a skoro 10 godina kasnije 510 a pritom gdp raste 3% -4% ???

KLM
Gost
KLM

E neznam stalno sam oko 100 ispod nikako dostici tu magicnu brojku

djuradj
Gost
djuradj

…niko se nije okilavio lazuci…

Bnjj
Gost
Bnjj

Na osnovu ankete utvrđena Zarada samo uzete firme sa više od 10zaposlenih nije bitno da li te firme osiguravaju radnike e to su parametri po kojima Monstat računa prisjek, svi znamo da nije ni 400e i to je nažalost dobra plata u Cg

Branka
Gost
Branka

Ovo nije tacno…koje vi prosjeke uzimate, mozda u nekoj drugoj drzavi…

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Napredujemo na granicama mogućeg.

NIKOLA IZ PG
Gost
NIKOLA IZ PG

I dalje nastavljate da obmanjujete javnost.

Vozi misko
Gost
Vozi misko

Kotile se legle se

Send this to a friend