Ekonomija

Prosječna zarada u novembru iznosila 518 eura

Ilustracija

Prosječna bruto zarada u novembru ove godine u Crnoj Gori iznosila je 778 eura, dok je prosječna neto zarada bez poreza i doprinosa iznosila 518 eura, saopšteno je iz MONSTAT-a.

Prosječna neto zarada u novembru u odnosu na oktobar zabilježila je rast od 0,2 odsto, dok je prosječna neto zarada u novembru 2019. godine u odnosu na isti mjesec prethodne godine zabilježila rast od 1,2 odsto.

“Ukoliko se ima u vidu da su potrošačke cijene u novembru u odnosu na oktobar zabilježile rast od 0,1 osto proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu zabilježile rast od 0,1 odsto”, pojasnili su iz MONSTAT-a.

Po sektorima djelatnosti prosječne zarade bez poreza i doprinosa (neto) u novembru 2019. godine u odnosu na prethodni mjesec zabilježile su rast u sljedećim sektorima djelatnosti: Poslovanje sa nekretninama (5,1 odsto), Stručne, naučne i tehničke djelatnosti (2,2 odsto), Prerađivačka industrija (1,8 odsto), Snabdijevanje vodom, upravljanje otpadom (1,6 odsto), Trgovina na veliko i trgovina na malo (jedan odsto), Umjetnost zabava i rekreacija (0,9 odsto), Vađenje ruda i kamena (0,7 odsto), Zdravstena i socijalna zaštita (0,4 odsto), Ostale uslužne djelatnosti (0,2 odsto).

Pad je zabilježen u sljedećim sektorima: Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo (7,3 odsto), Snabdijevanje električnom energijom (3,1 odsto), Usluge smještaja i ishrane (2,1 odsto), Administrativne i pomoćne. uslužne djelatnosti (1,7 odsto), Finansijske djelatnosti i djelatnosti
osiguranja (1,5 odsto), Građevinarstvo (0,7 odsto), Obrazovanje (0,4 odsto) i Saobraćaj i skladištenje (0,2 odsto).

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ajkula
Gost
Ajkula

Lažete brda valjate

Bnjj
Gost
Bnjj

Kako je moguće da objavljujete ovu laž, na osnovu ankete izračunate.

Send this to a friend