Ekonomija

Prve rezervacije gostiju iz Rusije, stižu na primorje

Budva

Od dolaska turista iz Rusije velika očekivanja imaju budvanski hotelijeri i ugostitelji jer već od sinoć, kada je objavljeno da je Rusija na listi Crne Gore, bilježe veliko interesovanje gostiju s tog tržišta, javlja TVCG.

Iako je početak avgusta, odluka o otvaranju naše zemlje prema tržištima Rusije i Azerbejdžana može popraviti bilans ove sezone, smatraju u Nacionalnoj turističkoj organizaciji.

Od sinoć kada je objavljeno da je Rusija na listi države, budvanski hotelijeri bilježe veliko interesovanje gostiju sa tog tržišta.

“Jutros do 9 sati preko Bukinga, direktno iz kuće, su kupili 15 soba direktno u Splendid, a prije sat dok sam bio na sastanku još osam soba, a imate tur operatore.Tako da je ovako krenula prodaja. Od dolaska Rusa,koji su tradicionalno najbrojiniji gosti u našoj državi, velika očekivanja imaju i budvanski ugostitelji. Razumiju kažu odluke nadležnih jer je zdravlje građana najbitnije ali priželjkuju i otvaranje granica sa zemljama regiona”, kazao je za TVCG Žarko Radulović iz CTU.

Vido Markićević iz Udruženja ugostitelja Budve nada se lijepom vremenu i u oktobru živimo u nadi.

“U ovom trenutku u kojem se nalazimo nama je ne mjesec nego svaki dan koji je dobar je plus.Evo poruka zelimo ih, dobro su došli i pružićemo najbolju uslugu. No, da bi ruski turisti ponovo putovali u Crnu Goru, neophodno je i da Rusija recipročno uvrsti Crnu Goru na “zelenu listu”. Turistički poslenici iz Budve vjeruju da će turizam odnijeti prevagu nad politikom,pa se nadaju da će i Rusija uskoro donijeti sličnu odluku”, navodi Markićević.

Da je Crna Gora jedna od omiljenih destinacija Rusa potvrđuje i to što je u svim najznačajnijim ruskim medijima objavljena vijest o otvaranju naše države za turiste iz Rusije. U tamošnjim medijima postoje i natpisi da ruska aviokompanija “Aeroflot” već od 10. avgusta počinje sa prodajom avio karata Moskva – Tivat.

“Turoperatori su spremni sad, za pola sata da polete, sada riječ ima politika i to će malo potrajati ja očekujem da će od 15. avgusta krenuti prvi avioni i lećeće septembar, pa čak do kraja novembra po najama iz Rusije do kraja oktobra”, kaže Radulović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
STARA HERCEGOVI
Gost
STARA HERCEGOVI

Ruse ceka tro nedeljni karantin kada se vrate i to ne kući već u kasarnama specijalno izdvojenim. Mada i tu postoji selekcija u taj karantin ne moraju ići oni koji su letovali u Turskoj,Egiptu i Tunisu.

Bozidar
Gost
Bozidar

Navalili Rusi to je čudo a biće im zabavno kad se vrate u Rusiju ako su uopće dovoljno ludi da dođu u najzaraženiju zemlju u Evropi pa prenesu još malo Crnogorske korone kao da nemaju dovoljno i svoje.

Jeste...farbamo
Gost
Jeste...farbamo

Kolko reče ovaj…15soba,samo Budva ima 100 000 kreveta pa sami vidite koji je to uspjeh.

Nenad
Gost
Nenad

Dje su pljuvaci na rusiju hahah..da milo sjutra kaze salio sam se ja sam srbin,odje se na cdm ne bi moglo zivjeti od srbovanja i dokazovanja ko je veci srbin..

Stevo
Gost
Stevo

Još i Srbi ako krenu propadosmo

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Dignite sad cijene

Nikolasss
Gost
Nikolasss

Sad nam ne gine zaraza

OLUJA2020
Gost
OLUJA2020

Samo maska i prezervativ i nemaš brige, Ruskinje su čudo 😉

Acox
Gost
Acox

O bačje, nijesam te pozna

Bojan
Gost
Bojan

Ahahhaha ahhaha, stižu stižu samo ne znamo kad će, jali sa čime će. E poltroni poltronski

OLUJA2020
Gost
OLUJA2020

Stižu Ruskinje mlade ohoho

Nuddoo
Gost
Nuddoo

Turistički poslenici iz Budve vjeruju da će turizam odnijeti prevagu nad politikom… A ovo do sad nije bila politika?

Politicar
Gost
Politicar

Radulovic vjerovatno ne zna da treba i Rusija da otvori granice prema CG da bi turisti mogli da krenu

Budvanka
Gost
Budvanka

A njima je strašan problem doći preko Bjelorusije.

Taki
Gost
Taki

Oče oni će sve završit kad dođu, nadnoknadiće kako ne.Aj ne Sprdajte se sa narodom.

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Što će nama Rusija i Rusi pri nato paktu.Vele da će invazija turista kod nas biti iz bratske nato države amerike.

Max
Gost
Max

Ajmo patriote,da vidimo komentare protiv Rusa,kao kuće i prekjuče. Ako smijete😂

Max
Gost
Max

Juče i prekjuče. Autocorrect na tel.

pravoslavka
Gost
pravoslavka

Hahahah…e crnjaka.Sad su dobri i Rusi.

Slobodan
Gost
Slobodan

A kako će doći i za koje datume su rezervisali?

Bozidar
Gost
Bozidar

Ma nije važno vjerovatno su tek sad stigle vijesti u Rusiju pošto je daleko da je CG ustvari korona free država samo eto niko im ne vjeruje. Ma pusti Ruse ali kad sad nagrnu naši prijatelji iz NATO-a to će biti poezija od turizma i još ako nam donesu poneki peškir ili čebe ma gdje će nam biti kraj.

Mile
Gost
Mile

Socijala u CG iznosi, 68 eura a minimalna penzija iznosi 140 eura ili koji euro manje, da narod ima novca ljetovali bi crnogorxi na svoje more, a ne da se cekaju krimosi ili tuge iz srbije koji su radili cijelu gos da 10 dana potrose na alkohol i drogu… 🙃

Nenad
Gost
Nenad

Krimosi iz Srbije radili godinu dana da bi skupili za 10 dana da dodju u Cg i potrose na alkohol i drogu..Sto koristis ti druze?

boki
Gost
boki

Rusi su neprijatelji,zaboravili ste…

Gradjanin
Gost
Gradjanin

Ajde sa srecom

Trt
Gost
Trt

Dolazi vlasnik Splendida.

SU57
Gost
SU57

Dolazi vlasnik da prebroji pazar . Rezervacije su za njegovu siru i uzu familiju.
Bojim se da ce posle pazara i sagledavanja stanja u splendidu Radulovic polako u penziju . !!!@

Send this to a friend