Ekonomija

Prvi avion Chair Airlinesa sletio na podgorički aerodrom

Avion švajcarske avio-kompanije Chair Airlines sletio je danas na podgorički aerodrom iz Ciriha sa 140 putnika iz te zemlje.

Kako je saopšteno iz Aerodroma Crne Gore, predsjednik Odbora direktora tog preduzeća Nebojša Đoković rekao je da je zadovoljan zbog saradnje sa Chair Airlines-om, dodajući da će linija Cirih – Podgorica – Cirih za sada saobraćati četvrtkom i nedjeljom, a od jula i tri puta sedmično.

“Veliko nam je zadovoljstvo što švajcarska avio-kompanija Chair Airlines prvi put slijeće u Crnu Goru. Švajcarski turisti dolaze iz jedne od najbogatijih zemalja svijeta, sa najvišom stopom BDP-a po glavi stanovnika, iz zemlje poznate po pacifizmu i visokim standardom građanskih sloboda. Vjerujem da će donijeti najbolje vrijednosti u Crnu Goru, a da će uživati u planinama i obali naše zemlje. Želimo im iskrenu dobrodošlicu i lijep boravak“, kazao je Đoković.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aerodromi Crne Gore (@aerodromi_cg)

On je podsjetio na raniji avio-saobraćaj između Crne Gore i Švajcarske, kada su operatori bili Montenegro Airlines na liniji Podgorica – Cirih, kao i Easy Jet na liniji Tivat – Ženeva. Samo u 2019. godini broj putnika je iznosio oko 35.000 u oba pravca.

Đoković je naglasio i da očekuje bolju turističku sezonu od prethodne.

“Aerodormi Crne Gore su preduzeće koje je vjerovatno najviše pogođeno zbog situacije sa Korona virusom. Ipak, nadamo se mnogo boljoj sezoni. Za sada imamo najave više od 20 avio-kompanija za Aerodrom u Podgorici i više od 30 za Tivat“, kazao je predsjednik Odbora direktora ACG.

Đoković je kao dobru vijest za turiste istakao što će im biti obezbijeđeno besplatno PCR testiranje za povratak u matičnu zemlju, kao i besplatno bolničko liječenje ukoliko hospitalizacija bude neophodna uslijed obolijevanja od koronavirusa.

U povratku za Cirih iz Podgorice odlazi 28 putnika.

Send this to a friend