Ekonomija

PU naplatila iznad milijardu eura, od januara blokada računa pet opština

Ilustracija

Godina na izmaku bila je rekordna po naplati poreskih prihoda, saopšteno je Televiziji Crne Gore iz Poreske uprave. Naplaćeno je iznad milijardu eura, što je za 120 miliona više nego u 2017. i za 70 miliona eura preko planiranih prihoda. U Poreskoj upravi su, kako je kazao, direktor Miomir M. Mugoša, zadovoljni i naplatom poreskog duga koji je smanjen za oko 25 miliona. Iz te ustanove upozoravaju da će opštinama koje imaju dugujovanja, a neredovno ih izmiruju blokirati račune.

Poreska uprava tokom 2018. naplatila je više od milijardu eura prihoda što je znatno više u odnsu na prošlogodišnje.

“Ovo će biti rekordna godina kada je riječ o naplati prihoda. 120 miliona više nego prošle godine i 70 miliona više od plana”, kazao je direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša.

Poreski dug u novembru iznosio je 420 miliona eura i smanjen je tokom ove godine za oko 25 miliona eura putem reprograma.

“Ukinuta su rješenja za 1200 poreskih obveznika čiji je dug 40 miliona eura i preduzimamop mjere uvođenja stečaja, inicirali smo 45 stečaja i iniciraćemo još 400”, kazao je Migoša.

Direktor Poreska uprave kaže da će početkom naredne godine primijeniti mjeru blokade računa u Opštinama koje neredovno plaćaju dugovanja i tekuće obaveze.

“To su Ulcinj, Pljevlja, Rpžaje, Plav kao i neka javna preduzeća. Opštine neće moći da plaćaju zarade bez plaćanja poreza i doprinosa”, kazao je Mugoša.

U Poreskoj upravi očekuju da će 2019-te poreski prihodi biti veći za oko 80 miliona u odnosu na ovogodišnje.

Saglasni su sa izjavom premijera Markovića da su neophodne jače mjere borbe protiv sive ekonomije naročito na tržištu rada.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lipovo
Gost
Lipovo

,,naplaćeno je 70 miliona visse od plana” Znachi li to da je Plan PU nerealan ili chisto politichki, tj. za neuke narodne mase.

Enigma
Gost
Enigma

Mlatis pojma nemas…plan pravi Vlada ….

Lipovo
Gost
Lipovo

Enigma@ Ti bi manje ,,mlatio,, da si chitao ssto piše, uostalom reci mi koliko si ,,nakupio” stanova i poslovnih prostora?

Mario
Gost
Mario

Enigma,a “kome pripada” PU,ovo je drzavna institucija i oni su pod ministarstvom financija.Dakle svi “zajedno”rade kako bi nas “dokrajcili”a evo kao obicno se oglasi ovaj Mugosa (DPS)pred novu godinu o naplati poreza,ali nije u stanju da “naplati”porez od “privilegovanih”naravno “vjernih”partijama.U nasoj Drzavi se sve dobro zna,ali ko sto pita narod,e jedino pred kakve izbore,svi su “aktivni”.

Boba
Gost
Boba

Ima jos tu opstina…opstinica…
Zna li ko ko kontrolise kad se pare iz egalizacionog fonda potrose na nove mobine tel marke iphone? Ima i takvih opstina tj radnika!

Rajan
Gost
Rajan

Ulcinj…..

Orson Vels
Gost
Orson Vels

Pa naravno blokiraće Pljevlja, a to što nijesu sposobni da naplate koncesije od Vektre Jakić u iznosu od preko 6 miliona eura nema veze!!!
Od toga novca70% pripada Opštini Pljevlja i izmirili bi ne samo obaveze nego i mnogo više!!!

raki
Gost
raki

Za ovaj dug opstina je krivo ministradtvo finansija i javne uprave sto im je gidinama toleridalo krsenje zakona u zaposljavanju brz sagladnosti ministarstva i neizmirivanjem refovnih plata radnicima samim tip i neizmirivanje poreza drzavi

Mario
Gost
Mario

raki,to rade i dan danas,kako se mijenja koja ekipa (dps rukovodioci,a i privjesak partija sd)samo ostavljaju “partijske vojnike”bez rjesenja o stalnom poslu,niti dobar dio ne dolazi na posao,ali redovno primaju plate,a koliko je viska radnika,to niko i ne zna.

Enigma
Gost
Enigma

Ko Porez Državi ne platio od Poreske dovijeka ćeran bio !!!! 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Send this to a friend